Opoja.net
Meka Mish e re

Ajri i ndotur ua rritë të rinjve rrezikun për sëmundje mendore

Sipas një studimi të ri, rritja në qytet jua rritë rreziqet e zhvillimit të sëmundjeve mendore.

Për të parën herën, hulumtuesit e kanë ndërlidhur nivelin e ajrit të ndotur të qytetit me sëmundje mendore te të rinjtë, transmeton Telegrafi.

Pra, rezultatet tregojnë se ata që jetojnë në zona me ajër më të ndotur, janë më të prirë të përjetojnë psikozë.

Hulumtuesit londinezë kanë zbuluar se përvojat psikotike janë shumë më të zakonshme mes adoleshentëve që kanë ekspozim të madh në dyoksid nitrogjeni, oksid nitrogjeni, etj.

Megjithatë, përderisa studimi nuk thotë se ndotësit shkaktojnë që adoleshentët të kenë probleme psikotike, zbulimet e tyre sugjerojnë se ajri i ndotur mund të jetë faktor kontribuues.

Autorët e studimit thonë se duhet të kryhen më shumë hulumtime për të kuptuar nëse ka mekanizma biologjikë që e lidhin ajrin e ndotur me përvojat psikotike tek adoleshentët. /Telegrafi/

Mos i humb

Konsumimi i tepërt i ujit mund të shkaktojë dëme në tru, komë dhe vdekje

Opoja.net

Pse nuk bën ta përdorni telefonin gjatë natës

Opoja.net

Nëse e urreni punën që e bëni, ju mund të sëmureni nga zemra

Opoja.net

Shtypja e gjakut dhe dhimbjet e kokës zvogëlohen për 30 për qind nëse e shmangni këtë përbërës

Opoja.net

Si të shpëtoni nga sulmi i zemrës nëse jeni vetëm në shtëpi

Opoja.net

Gjendet mikroplastikë në 90 për qind të kripës për ushqim

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net