Opoja.net

Arsimi dhe edukimi çelësi i çdo suksesi

Ky projekt është duke u financuar nga Ambasada e SHBA-së në Kosovë.

Takimi ka sjellë së bashku përfaqësues të Ambasadës së SHBA-së në Kosovë, përfaqësues të Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), përfaqësues nga niveli qendror, përfaqësues të drejtorive të departamenteve të arsimit pranë komunës së Dragashit dhe Prizrenit, përfaqësues të Universitetit Publik „Ukshin Hoti“, drejtorë të shkollave në të cilat zhvillohet mësimi në gjuhën boshnjake, përfaqësues të shoqërisë civile si dhe mediat.

Projekti që zbatohet ka për qëllim mbështetjen e shoqërisë së Kosovës në arritjen e standardeve më të larta të integrimit të pjesëtarëve e komuniteteve pakicë në Kosovë dhe afrimit të standardeve evropiane dhe ndërkombëtare, përmes realizimit të të drejtave të tyre në fushat e qasjes në arsim dhe të gjuhës së tyre.

Tema e cila u diskutua në punëtori ishte e fokusuar në mungesën e kurrikulës dhe të teskteve në gjuhën shqipe në mësim në gjuhën bosnjake si gjuhë jo-amtare, që mësohet nga klasat e treta në shkollat fillore.

Mos i humb

Me rastin e Ditës së Librit, Qendra e VV në Sharr dhurojnë libra në Biblotekën e Qytetit

Opoja.net

Nxënësit e shkollës “28 Nëntori” në Bresanë mbollën lule për nder te ditës së Tokës

Opoja.net

Ciceronët e ardhshëm të gjuhës angleze prezantuan vendet turistike të Prizrenit

Opoja.net

Fitim Tefiku nga Opoja pjesë e sportit më të ri të Kosovës ” Badminton “

Opoja.net

Janë mbajtur ligjërata nga të rinjet e kuvendit të Dragashit për nder të Javës Ekologjike

Opoja.net

Lëvizja VV në Sharr me aksion simbolik për Ditën Ndërkombëtare të Tokës

Opoja.net

Çudia e fundit në Restelicë, delja hypi mbi kulmin e një shtëpie (Foto)

Opoja.net

Fshati Zaplluxhe vendbanimi më i skajshëm i Opojës

Opoja.net

Manifestohet dita e shkollës “Ruzhdi Berisha” njëherit përvjetori i 50-të i kësaj shkolle (Foto)

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net