Opoja.net
Meka Mish

Benzina më shtrenjtë në Shqipëri se sa në Zvicër

Benzina më shtrenjtë në Shqipëri se sa në Zvicër

Sipas Global Petrol Price, që publikon çmimet e karburantit në gjithë botën, benzina në Shqipëri është 1.48 euro për litër, e 12-ta më e shtrenjtë në botë

Pavarësisht rënies në kohët e fundit, çmimet e karburantit në Shqipëri kanë kaluar ndër më të shtrenjtat në botë. Sipas Global Petrol Price, që publikon çmimet e karburantit në gjithë botën, benzina në Shqipëri është 1.48 euro për litër, e 12-ta më e shtrenjtë në botë, pas shteteve që kanë të ardhura për frymë shumë më të larta sesa shqiptarët: si Hong Kongu, Monako, Holanda, Italia, Greqia, shkruan ‘monitor’.

Ndërsa në raport me të ardhurat për banorë, Shqipëria rezulton që ka karburantin më të shtrenjtë në Evropë, përcjell albinfo.ch.

Shqiptarëve u duhen mesatarisht 10.3% të të ardhurave ditore për të blerë një litër benzinë, duke e renditur në këtë mënyrë në shtetin evropian që ka karburantin më të shtrenjtë në Evropë, në raport me të ardhurat për banorë.

Taksat e larta që paguajmë për naftën, të cilat përbëjnë rreth 60% të çmimit, janë arsyeja kryesore për shtrenjtësinë e saj.

Krahas shtrenjtësisë, ajo që lë për të dëshiruar është dhe cilësia e saj. Ekspertët pohojnë që një nga arsyet se pse janë rritur makinat që nxjerrin tym të zi lidhet me cilësinë e karburantit që tregtohet tek shqiptarët.

Në Zvicër, një litër benzinë është 1.37, kurse në Gjermani 1.35.

KG 2

Mos i humb

Shqipëri, alarmante lindjet barazohen me vdekjet

Opoja.net

10-vjet në NATO, Shqipëria mirëpret aleatët në Tiranë

Opoja.net

Shqipëria po pakësohet dhe po plaket

Opoja.net

Rama zbardh mëngjesin me një urim për Kosovën

Opoja.net

Gripi shkakton viktima

Opoja.net

Shqiptarët udhëtojnë pa viza në një tjetër vend të botës

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net