Opoja.net

Biri im, mos u mbështet në dëshira të kota, sepse ato janë kapital i mendjelehtëve!

Duke e këshilluar djalin e tij Hasanin, hz. Aliu (r.a.), i ka thënë:

“O biri im, vendose një baraspeshë në mes vetes tënde dhe njerëzve të tjerë, dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde dhe urreje për të tjerët, atë që e urren për veten tënde!

Mos bën padrejtësi, ashtu siç nuk dëshiron të bëhet padrejtësi ndaj teje!

Bëju mirë njerëzve, ashtu siç dëshiron që ata të bëjnë për ty!

Përbuze tek vetja, atë që e përbuz tek të tjerët!

Lejo për të tjerët, atë që dëshiron ta lejojnë të tjerët për ty!

Mos u fol njerëzve për atë që nuk di, por mos u fol edhe çdo gjë që di, mos u thuaj atyre atë që nuk ke dëshirë të ta thonë ata ty!

Mos u bëj rob i njerëzve të tjerë, sepse Allahu të ka krijuar të lirë!

Dije se unë më shumë preferoj që ti ta ruash atë që është në dorën tënde, sesa ta kërkosh atë që është në dorën e tjetërkujt!

Mos e ha ushqimin në të cilin nuk ke të drejtë, sepse kafshata më e keqe është kafshata haram!

Angazhohu për fitimin e furnizimit, dhe ruaju që të mos mbështetesh në dëshira të kota, sepse ato janë kapital i mendjelehtëve!

Përkthim: Miftar Ajdini

(Burimi: Seid Abdul-Azim, El-Etkija el-ahfija, fq. 62)

Mos i humb

Myftiu i BIRK-së Mr. Naim Tërnava mbajti takim me imamët e KBI-së të Dragashit

Opoja.net

Askush nuk e di dhimbjen tënde sikurse Allahu

Opoja.net

A jeni gati, ja kur fillon Ramazani

Opoja.net

Tregim shumë i bukur me veprimin e këtij djaloshi

Opoja.net

Të jetosh sikur gjendesh ballë për ballë me Allahun

Opoja.net

Ndërkohë që kamera hyjnore është në xhirim…

Opoja.net

Operacionet plastike nga këndvështrimi islam

Opoja.net

Domethënia e Israsë dhe Miraxhit në kohën tonë

Opoja.net

E humba edhe një ditë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net