Opoja.net
Meka Mish

Ç’lidhje kanë me shqiptarët, vendet e Kolumbisë të quajtura ‘Albania’

Ç’lidhje kanë me shqiptarët, vendet e Kolumbisë të quajtura ‘Albania’

Në Kolumbi është një provincë e quajtur Albania, e cila para vitit 1937 quhej Calabacito, por u ndryshua nga komisari i policisë i asaj province.

Emri Albania, i referohet Shqipërisë në botë, mirëpo kjo pjesë e Kolumbisë dhe historia e emrit të saj nuk ka të bëj asgjë me shqiptarët, por emri i provincës lidhet me gruan e komisarit në La Guajira e cila quhej Alba.

Por, kjo provincë me këtë emër nuk është e vetmja, pasiqë në vendlindjen e Pablo Eskobarit, një lord famëkeq i drogës nga Kolumbia, gjenden së paku tre qytete të emërtuara si “Albania”.

Nëse kërkon hartat e rajoneve të shtetit të Amerikës Latine, dhe do të kërkoni me Albania, qyteti parë që do t’ju shfaqet është Albania në rajonin e quajtur La Guajira, ndërsa qyteti i dytë me emrin Albania gjendet në rajonin e Santander.

Në Jug-Lindje të Kolumbisë në rajonin midis Cauca-s dhe Hula-s, disa qindra kilometra larg kryeqytetit kolumbian Bogota, ndodhet një distrikit i vogël malor, i  quajtur Albania. Distrikti Albania bënë pjësë në prefekturën “Popayán” të qytetit që mban të njëtin emër dhe kufizohet nga qyetet e mëdha Cali, Neiva, Florencia, Tumaco e Pasto dhe është afër me kufirin e Ekuadorit.

Mos i humb

Momenti kur shmanget tragjedia për një “fije floku”

Opoja.net

Ngarkoi telefonin në xhami, la para dhe një mesazh

Opoja.net

Kujdes si e përdorni bankonatin! Më kurrë mos merrni vërtetim pas transaksionit!

Opoja.net

Vjen edhe aeroplani i parë elektrik në botë

Opoja.net

Sa lule duhet të vizitojnë bletët për të prodhuar një kilogram mjaltë?

Opoja.net

Si përcaktohet vlera e një diamanti

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net