Opoja.net

Dhjetë gjërat për të cilat nuk do të pyetesh në Ditën e Gjykimit

Islame

Me emrin e Allahut Mëshiruesit, Mëshirëbërësit

1- Nuk do të pyetesh se cilin automobil ke vozitur.
Do të pyetesh sa herë je ndalur për ta marrë atë i cili (e cila) të ka ndalur dhe nuk ka pasur mundësi transporti.

2- Nuk do të pyetesh për madhësinë e shtëpisë tënde.
Do të pyetesh se sa njerëz i ke mirëpritur dhe gostitur në atë shtëpi.

3- Nuk do pyetesh për gardërobën tënde në dollap.
Do të pyetesh se sa persona i ke veshur ose mbathur.

4- Nuk do të pyetesh se sa ishte paga jote.
Do të pyetesh se ku dhe si e ke shpenzuar.

5- Nuk do të pyetesh se ku ke punuar.
Do të pyetesh sesi e ke bërë punën tënde.

6- Nuk do të pyetesh se sa miq ke pasur.
Do të pyetesh se për sa prej tyre ke qenë mik i sinqertë.

7- Nuk do të pyetesh se në cilën lagje ke jetuar.
Do të pyetesh se çfarë lloj komshiu (fqinji) ke qenë.

8- Nuk do të pyetesh për ngjyrën e lëkurës?
Do të pyetesh se çfarë mendimi ke pasur për të tjerët.

9- Nuk do të pyetesh për sa kohë e ke gjetur paqen dhe e ke njohur Zotin.
Do të çojnë në pallat në xhenet, dhe jo në zjarrin e xhehenemit, Inshallah.

10 – Nuk do të pyetesh se sa personave ua ke dërguar këto fjalë.
Do të pyetesh përse nuk ua dërgove atyre që ua do të mirën.

Pershtati: Miftar Ajdini

Loading...

Mos i humb

Tetë pyetje të zakonshme për të cilat Kur’ani ofron përgjigje

Opoja.net

Atje konsumohen mbi 20 milionë litra ujë të Zemzemit: Një vështrim rreth Haxhit, udhëtimit të shenjtë të myslimanëve

Opoja.net

1080 besimtarë nga Kosova do të udhëtojnë në vendet e shenjta për kryerjen e haxhit

Opoja.net

Njeriun e dallon morali, e jo bukuria

Opoja.net

Bëjeni të lumtur nënën tuaj, pastaj edhe Allahu do t’ju bëjë juve

Opoja.net

Kujdesuni për gabimet tuaja, jo për gabimet e njerëzve të tjerë …

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net