Opoja.net

E humba edhe një ditë

Në një qytet kishte një rrugë ku gjendeshin vetëm dyqane. Pronarët e dyqaneve punon dhe jetonin në raporte shumë të. Çdo ditë i hapnin dyqanet në të njëjtën kohë, gjithashtu edhe i mbyllnin bashkërisht dhe shkonin në shtëpitë e tyre.

Njëri nga pronarët çdo mbrëmje, derisa e mbyllte dyqanin thoshte:

– E humba edhe një ditë. Ashtu siç shkonin netët dhe kjo përsëritej çdo natë, kolegët e tyre menduan se biznesi i shkon shumë dobët dhe duke dashur t’i ndihmojnë, u morën veshtë që ditën e nesërme myshteritë t’i dërgojnë tek ai, që ndoshta biznesi të shkoj përpara.

Kështu edhe u bë. Të nesërmen, pronarët e dyqaneve myshteritë e tyre i dërgonin në dyqanin e kolegët që “ankohej”.

Kur erdhi koha e mbrëmjes, i njëjti pronarë përsëri duke e mbyllur dyqanin thoshte:

e humba edhe një ditë .

– E po, tani e teprove thanë njëzëri pronarët.

– Çdo ditë i çuam myshsteritë të blejnë tek ty, ndërsa përsëri ti e mbylle i pakënaqur dyqanin!

– O miqtë e mi, u përgjigj pronari i vjetër. Unë kam para të blej edhe juve  duqanet tuaja,  nuk është puna tek paratë. Parat kanë qenë dhe janë, mirëpo kjo ditë që mbaroi, asnjëherë nuk do të vij më.

Në këtë kontekst shumë bukur shprehet dijetari i njohur Hasan El-Basriu: “O biri i Ademit! Në të vërtetë ti je vetëm një numër i caktuar i ditëve. Kur të kalon një ditë, kalon edhe një pjesë e jotja.”

Përshtati: Arsim Dauti

Mos i humb

Myftiu i BIRK-së Mr. Naim Tërnava mbajti takim me imamët e KBI-së të Dragashit

Opoja.net

Askush nuk e di dhimbjen tënde sikurse Allahu

Opoja.net

A jeni gati, ja kur fillon Ramazani

Opoja.net

Tregim shumë i bukur me veprimin e këtij djaloshi

Opoja.net

Të jetosh sikur gjendesh ballë për ballë me Allahun

Opoja.net

Ndërkohë që kamera hyjnore është në xhirim…

Opoja.net

Operacionet plastike nga këndvështrimi islam

Opoja.net

Domethënia e Israsë dhe Miraxhit në kohën tonë

Opoja.net

DEFINICIONI I KOHËS

Opoja.net