Opoja.net
Meka Mish

Energjia e ripërtritshme shpresë për Kosovën

Kosova edhe sot 20 vite pas luftës ka probleme me energjinë elektrike.

Burimet e konsumueshme të energjisë përveç që nuk janë të sigurta për periudha afatgjata, ato janë edhe ndotëse dhe të rrezikshme për ambientin.

Termocentralet e Kosovës, e sidomos Kosova A është duke funksionuar me filtra të vjetër të cilët prodhojnë tym dhe pluhur të rrezikshëm për shëndetin.

Ndërsa gjatë këtij viti, sipas një deklarate të Ministrit të Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka pritet të ndërtohet termocentrali i ri, Kosova e Re.

Por, sa po mendon Kosova që të fillojë implementimin e energjisë së ripërtërishme dhe sa është e mundur kjo në Kosovë?

Bestfort Kosova,  hulumtues në “Balkan Green Foundation”, organizatë që merret me evokimin e politikave të zhvillimit të qëndrueshëm në Ballkanin Perëndimorë, energjisë së ripërtritshme dhe mbrojtjes së mjedisit, ka treguar sa është e rëndësishme ngritja dhe funksionalizimi i energjisë së ripërtritshme për Kosovën.

Ai është shprehur se në Kosovë edhe pse ka mundësi dhe potencial të madh për shfrytëzimin e burimeve të ripërtritshme direkt në prodhimin e energjisë elektrike, po bëhet progres shumë i ngadaltë.

Gjiganti

Mos i humb

Autostradat, top-prioritet i qeverive të Kosovës

Opoja.net

Bytyqi: Jemi të përkushtuar që të gjithë në Kosovë të përfshihen në arsimim dhe edukim

Opoja.net

Sot lansohet fushata “Të gjithë jemi këmbësorë”

Opoja.net

Takimi Merkel – Haradinaj, vendimtar për taksën dhe vizat

Opoja.net

Përmirësohet moti, sot temperatura më të larta

Opoja.net

Ish-luftëtari i UÇK-së detyrohet t’ua ndërpresë fëmijëve shkollimin (Video)

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net