Opoja.net

Gjuha kroate në UP

Sot në Fakultetin e Filologjisë fillon kursi i gjuhë kroate me profesoreshën nga Universiteti i Zagrebit, Ivanqica Bankoviq-Mandiq.

Në hapje të këtij kursi do të marrë pjesë edhe ambasadorja e Republikës së Kroacisë në Republikën e Kosovës, Marija Kapitanovi, ndërkaq nikoqire e saj do të jetë Linditë Sejdiu Rugova- dekane e Fakultetit të Filologjisë.

Sipas ambasadës kroate, një moment i tillë shënon një kthesë të rëndësishme të bashkëpunimit ndërakademik ndërmjet të dyja institucioneve meqë edhe nga marsi 2019, në Universitetin e Zagrebit do të fillojë të mbahet kursi i shqipes për nevoja të gjuhësisë nga profesorët e departamentit të Gjuhës shqipe nga Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Mos i humb

KDI: Kosova dhe Serbia larg normalizimit të marrëdhënieve

Opoja.net

Përfundojnë reshjet e shiut, nga sot fillon ngritja e temperaturave

Opoja.net

Mbahet forumi i ofruesve të shërbimeve për personat me aftësi të kufizuara

Opoja.net

Ministria e Mbrojtjes publikon rezultatet e kandidatëve që kanë kaluar fazën e parë të testimeve për FSK (Foto)

Opoja.net

Shumë vende me epidemi fruthi, Kosova e paprekur deri më tash

Opoja.net

20 vite nga eksodi i shqiptarëve nga Kosova

Opoja.net

Thaçi në Bruksel: BE-ja duhet ta marrë vendimin e vonuar për heqjen e vizave

Opoja.net

Qytetarët “sfidojnë” Policinë me “Viber”, i tregojnë njërit-tjetrit ku ka radar

Opoja.net

Mungesa e infermierëve në QKUK nuk plotësohet as me konkurs

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net