Opoja.net
Meka Mish

Gjurmë të ariut në Pllajnik (Foto)

Poeti dhe arsimtari Abaz Çengaj ka postuar në profilin e tij në Facebook disa fotografi që tregojnë gjurmët e një ariu.

Arsimtari nga Pllajniku thotë se gjurmët janë hasur te vendi i quajtur “Lisi i Shpatit”, njofton OpojaSot.com.

Kush është dhe çka bën Ariu i Murrmë që qarkullon në Ballkan

Ariu i murrmë (Ursus arctos) ose ariu i kafenjtë është lloji i dytë më i madh i familjes së arinjve, pas ariut polar, duke arritur në peshë deri në 868 kilogram.

Përgjithësisht ai jeton në zonat malore të mbuluara me pyje dhe shkurre.

Ata ushqehen me barëra, erëza, rrënjë, lente, mana pylli, vezë shpendësh dhe gjitarë, mjaltë dhe fruta.

Në përgjithësi, ariu i murrmë lëviz gjatë natës, por ndonjëherë dhe ditën. Ata mund të zgjohen lehtësisht dhe pëlqejnë të futen në një vend të mbrojtur, si shpellë, e çarë apo zgavër gjatë muajve të dimrit.

Arinjtë e murrmë janë përgjithësisht të vetmuar, por mund të krijojnë grupe të mëdha kur zbulojnë burime të mëdha ushqimi.

Shumimi ndodh nga maji deri në korrik. Këlyshët, përgjithësisht 1 deri në 3 (rrallë 4 ose më shumë), lindin në janar ose në fillim shkurti, kur nëna është në gjendje letargjie.

Gjiganti

Mos i humb

Xhirohet në Kosovë, shqiponja duke e ushqyer të vogëlin e saj me hardhucë

Opoja.net

Ciceronët e ardhshëm nga Komuna e Dragashit vizituan disa nga vendet turistike në Komunën e Dragashit

Opoja.net

Sektori i bujqësisë me potencial për rritje të eksporteve në Kosovë

Opoja.net

Udhëheqësi i sektorit të bujqësisë së Dragashit po qëndron për vizitë studimore në Lubjanë të Sllovenisë

Opoja.net

Së shpejti tatim për arat që nuk punohen në Kosovë

Opoja.net

Ciceronët e ardhshëm të gjuhës angleze prezantuan vendet turistike të Prizrenit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net