Opoja.net

Hënorit iu mbushën sytë me lot, kërkon mësuesen

Hënorit iu mbushën sytë me lot, kërkon mësuesen

Shkruan: Albulena Sahiti-Dragusha

Hënori këtë vit ka filluar klasën e parë. Për ne si prind ishte mjaft sfiduese mësimi i shkronjave, leximi, mbledhja e zbritja e numrave. Çdo ditë ai po na gëzonte me të arriturat e tij, ani pse një djalë i lëvizshëm e pak sherraman mësimet po i ecnin mbarë…

Kështu me thoshte edhe mësuesja dhe kjo me shtonte dhjetë fish emocion dhe gëzim sepse Hënori është fëmija im i parë.

Ai arriti shumë shpejt të përvetësoj leximin, shkrimin e numërimin krejt kjo falë mësueses, e cila ani pse ka një klasë të mbingarkuar, ani pse ka fëmijë me teke e qejfe ku mësuesja duhet te merret me secilin sepse janë shumë të vegjël dhe mundohet përveç mësimeve edhe t’i këshilloj e mos t’i thyej.

Ai mbaroi periudhën e parë dhe me gëzim po priste të vazhdoj pjesën tjetër ku njohurit e tij do të zhvilloheshin edhe shumë, por kjo nuk po ndodhte për arsye tashmë të njohura për ne të rriturit por jo edhe për të, sepse ai është një fëmijë i vogël dhe nuk mund ta kuptoj se çfarë po ndodhë!?

E sot sytë e tij u mbushen me lot duke më kërkuar që të shkojë në shkollë, jo i thash edhe këtë javë jo, po kur mami? Nuk e di i thash. Po mësuesja ime e di, thirre ajo e di më mirë se ti.

Ani pse edhe unë jam mësuese, Hënori ka fituar një besim tek ajo dhe me kujton veten time kur isha si ai- Mësuesi ishte i shenjtë ai dinte çdo gjë…..!

Mos i humb

Pesëdhjetë vite migrim të kosovarëve – pse tani është faza më e rrezikshme?

Opoja.net

Privatizimi i KF OPOJËS, nuk do të lejohet kurrë!

Opoja.net

Ramush t’lumtë!

Opoja.net

KUR KIMJA BËHET TRA…

Opoja.net

Edhe unë po iki…

Opoja.net

Të gjithë kërkojnë paga, askush nuk flet për cilësi të shërbimeve!

Opoja.net

Ne mësuesit e Kosovës te zënë rob dhe te shantazuar!!

Opoja.net

Kultura, letërsia dhe arti në shërbim të partisë në Shqipëri (1945-1968)

Opoja.net

Reagim i veteranit të UÇK-së, ofrohet të punojë pa pagesë në Asrim

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net