Opoja.net
Meka Mish

Imamët që shërbyen në fshatin Zaplluxhe që nga viti 1909

Që nga viti 1909, fshati Zaplluxhe ka pasur 12 imamë [prijës fetar].

Jo të gjithë prej tyre kanë qenë nga ky fshat, janë gjashtë imamë që vijnë nga Bresana, Kuki, Bellobradi dhe Kuklibegu, shkruan Opoja Sot.

Lista e 12 imamëve të fshatit Zaplluxhe

– Shaban Sylejmani, Zaplluxhe (Mahalla e Tumqinës), shërbeu prej vitit 1909-1913
– Mehmet Mehmeti, Kuk, shërbeu prej vitit 1913-1927
– Nesim Halili, Bresanë, shërbeu prej vitit 1927-1929
– Eshref Qafleshi, Bellobrad, shërbeu prej 1929-1939
– Muharrem Musliu, Zaplluxhe (Mahalla e Xhamisë), shërbeu prej vitit 1939-1952
– Vahit Salihu, Kuk, shërbeu prej vitit 1952-1953
– Baftija dhe i biri Nysreti, Kuklibeg, shërbyen prej vitit 1953-1964
– Xhavit Ahmeti, Zaplluxhe (Mahalla e Rrenakut), shërbeu prej vitit 1964-1987
– Avdyl Selimi, Zaplluxhe (Mahalla e Xhamisë), shërbeu prej vitit 1987-1988
– Xhevdet Shaqiri, Bresanë, shërbeu prej vitit 1988-1997
– Nail Sinani, Zaplluxhe (Mahalla e Xhamisë), shërben që nga viti 1997 e deri në ditët e sotme /Opoja Sot/

Gjiganti

Mos i humb

Dhjetë ditët e fundit të ramazanit

Opoja.net

Dilemat rreth korrektësisë së agjërimit

Opoja.net

Nga brigjet e Oqeanit Paqësor, deri në ekstremin perëndimor të Afrikës – këto janë xhamitë më të mëdha në botë (Foto)

Opoja.net

Programi i agjëruesit për Ramazan

Opoja.net

Çka nëse ky është ramazani juaj i fundit? Sa jeni të përgatitur për ramazan?

Opoja.net

A duhet të agjërojë muajin e Ramazanit një nënë gjidhënëse

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net