Opoja.net
Meka Mish e re

KJO VLEN PËR TËRË JETËN TËNDE

Vepro çfarë të duash, mirëpo mos e dëmto askënd. Dallohu me çfarë të duash, mirëpo mos u bëj mendjemadh ndaj askujt.

Diskuto me kë të duash, mirëpo mos ofendo asnjëherë. Zemërohu si të duash, mirëpo mos e lëndo askënd.
Mos ndiej keqardhje për faljen që ia bëre atij që të dëmtoi, edhe atë fort, sepse kjo është shumë më e mirë sesa të ndiesh keqardhje se ti e dëmtove dikë dhe ai nuk ta fali.

Nëse njerëzit të garojnë për dynja, ua lë dynjanë atyre. Nëse njerëzit të garojnë për ahiret, ti bëhu më i shpejti prej tyre.

Allahu ia jep dynjanë atij që e do dhe atij që nuk e do, kurse ahiretin ia jep vetëm atij që e do.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Mos i humb

Bëjeni të lumtur nënën tuaj, pastaj edhe Allahu do t’ju bëjë juve

Opoja.net

Kujdesuni për gabimet tuaja, jo për gabimet e njerëzve të tjerë …

Opoja.net

Devotshmëria midis mundësive dhe përtacisë

Opoja.net

Kur namazi është në vendin e parë në jetën tuaj, gjërat tjera automatikisht e zënë vendin e vet të duhur

Opoja.net

Dhe vjen fundi i ramazanit

Opoja.net

Zekati i fitrit – Rregulla dhe dobi

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net