Opoja.net
Meka Mish

Kolla e fuqishme mund t’ua thyejë brinjët

Kolla e fuqishme mund t’ua thyejë brinjët

Megjithëse shumica e pacientëve mendojnë se kollitja e thatë është më e rrezikshme, pasi është shoqëruesi më i zakonshëm i kancerit të mushkërive, e njëjta vlen edhe për kollitjen e një skorbuti bronkial.

Kollitja në rrjedhën e infeksioneve të frymëmarrjes është e zakonshme, por nëse zgjat një muaj dhe më shumë se një i ftohtë, është e nevojshme të shkoni te mjeku.

Përveç infeksioneve virale, ajo gjithashtu mund të tregojë për sëmundjen malinje të mushkërive, tumorin kryesor të rrugëve të frymëmarrjes dhe është gjithashtu e rrezikshme për shkak të komplikimeve të mundshme, siç është shpërthimi i indeve të mushkërive dhe thyerja e brinjëve.

Përveç sekretimit, pacienti mund të nxjerrë gjak dhe qelb. Ky lloj i kollës gjithashtu mund të tregojë kancerin e mushkërive, por edhe tuberkulozin dhe lëngun pulmonar.

Nëse është e thatë ose produktive, çdo kollë duhet të ndiqet. Nëse vazhdon, zakonisht është e mjaftueshme që të ketë një radiografi për një diagnozë të vërtetë.

Mos i humb

A ndikon dielli në psikikën tonë?

Opoja.net

Menaxhimi i dhimbjes së shpinës

Opoja.net

Përse lakra Kale është në kulmin e piramidës shëndetësore

Opoja.net

Në Kosovë nis zbatimi i projektit “Vizitat shtëpiake”

Opoja.net

Ilaçi më i mirë natyral për t’ia ndalë kollin fëmijës

Opoja.net

Përfitimet që i ndodhin trupit nëse nuk hani mish

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net