Opoja.net

Në Japoni ndërroi jetë burri më i vjetër në botë

Në Japoni ndërroi jetë burri më i vjetër në botë

Burri më i vjetër në botë, Masazo Nonaka, ka ndërruar jetë në Japoni në moshën 113 vjeçare, transmeton Anadolu Agency (AA).

Nga Libri Guinness i Rekordeve vërtetuan se Nonaka, i lindur në vitin 1905, ishte burri më i vjetër në botë, njoftoi të hënën gazeta “Japan Today”.

Erika Ogawa, zëvendëspresidente për Japoninë në Librin Guinness të Rekordeve, i dorëzoi Nonaka-s certifikatën zyrtare në prill të vitit 2018.

Japonezi i ndjerë vitin e kaluar u bë burri më i vjetër në botë, pas vdekjes së spanjollit Francisco Nunez Olivera.

Ndryshe, baba i pesë fëmijëve, Nonaka u martua në vitin 1931. Ka pasur gjashtë vëllezër dhe një motër.

Ai ka udhëhequr një hotel terminal në vendlindjen e tij, ndërsa kur doli në pension është kënaqur duke shikuar mundjet sumo dhe të hajë ëmbëlsira.

Sipas Librit Guinness të Rekordeve, francezja Jeanne Louise Calment ishte personi më i vjetër në botë deri në vitin 1997, kur ndërroi jetë në moshën 122 vjeçare.

Mos i humb

70 vjet NATO

Opoja.net

Nuk u pranua në Universitetin e Prishtinës, pranohet në Universitetin e Gjenevës

Opoja.net

Zviceranët po blejnë gjithnjë e më pak në Gjermani

Opoja.net

BB prezanton raportin ekonomik për Kosovë dhe vendet e Ballkanit

Opoja.net

Sa para merr një refugjat në Zvicër?

Opoja.net

Shqiponja e Xhakës zgjidhet fotografia më e mirë e vitit në Zvicër

Opoja.net

Gjermania jep lajmin e keq për shqiptarët që zihen duke punuar në të zezën

Opoja.net

Pse Zvicra ka sistemin më të mirë shëndetësor në botë?

Opoja.net

Sot shënohet Dita Botërore e Ujit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net