Opoja.net
Meka Mish

Një nderë infermierët e parë në trevën e Opojës

Treva e Opojës është mjaftë e njohur me personalitete të ndryshme të mjekësisë e në kohët e hershme njëri nderë infermierët e parë të kësaj treve ishe edhe Rami (Ismajl) Veliu nga Zaplluxhja e Dragashit, shkruan Opoja.net.

Rami (Ismajl) Veliu i lindur më 26.06.1950 në Zaplluxhe të Dragashit ku i takonte gjeneratës së parë të shkollës se mesme të mjeksisë “Boro&Ramizi” në Prizren 1968-1971. Mbasë perfundimit të shkollimit të mesem regjistrohet në shkollën e lartë në Gjakovë në drejtimin Kimi-Biologji ku përfundon me suksese vitin e parë. Në vitet e ’70 kishte kërkesa të medha për puntorë shëndetesor në Kosovë dhe në vitin 1973 punsohet si Kryeinfermier në fshatin Restelic të Dragashit ku ponon një vit. Në vitin 1974 punësohet në Shtepinë e Shëndetit në Gjilan, ku nga 1982 emërohet zëvendës drejtor i Shtepisë së Shëndetit në Gjilan deri në vitin 2015 ku edhe penzinohet mbas 42 vite punë në ketë instutucion. Rami Veliu dha kontribut të madh në shendetësin e qytetit të Gjilanit. /Opoja.net/

Gjiganti

Mos i humb

Sa duhet të jetë shtypja e gjakut në bazë të moshës që keni

Opoja.net

Komuna e Dragashit shpall tender 27 mijë euro për renovimin e shkollave në Brezne dhe Pllajnik

Fari Kolloni

Pas 40 vitesh punë, mësimdhënësi Hashim Jakupi i jep fund karrierës në ‘Ruzhdi Berisha’

Fari Kolloni

Shkathtësia për të kontrolluar emocionet

Opoja.net

Gjashtë zakone të gabuara në ushqim, të cilat agjëruesit i bëjnë gjatë Ramazanit

Opoja.net

Gjysmë shekull ekzistencë: Gjimnazi ‘Ruzhdi Berisha’ përcjell edhe një gjeneratë të maturantëve

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net