Opoja.net
Meka Mish

Po zbrazet fshati Shajne

Dragash – Fshati Shajne i cili dikur ishte nderë fshatrat më të medhëj të Opojës, që nga lufta e deri më sot ky fshat është zbrazur dukshem. Sidmos emigrimi i koheve të fundit i cili e zbrazi edhe Kosovën.

Kjo që po i ndodh këtij fshati është duke ndodhur edhe nëpër fshatra tjerë të trevës së Opojës, mirpo ne kemi vequar këtë fshat pasi emigrimi është më i madhë. Banorët e këtij fshati janë shpërngulur drejt qytetëve dhe vendëve përndimore. Sipas regjistrimit të popullësisë ku në vitin 1991 fshati Shajne kishte 1415 banorë, pas 20 viteve më vonë ky fshatë kishte 1069 banorë. Fshati në vitet 1991 – 1999 pati rritje të madhe të popullësisë po që nga lufta ku fshati është zbrazur. Fshati Shajne gjatë luftës kishte edhe rënje deshmorësh si Fetah Sylejmani dhe Fisnik Ibrahimi. Emrin e Dëshmorit Fetah Sylejmani e mbanë shkolla fillore në Dragash me paralelet në Shajne. Rrenc, Xerxe, dhe Radesh.

Infrastruktura e fshatit Shajne është e mirë, rruga është e kubëzuar, ka shkollën të cilës me ndimën e Komunës dhe të banoreve është ngritur edhe një kat i shkollës e gjithashtu është ndertuar edhe xhamia. Afër këtij fshati është shpallur zonë industriale ku është duke u ndertuar një shkollë profesionale e cila pritet të hapet në shtatorë të ketij viti.

(Opoja.net)

Mos i humb

Qytetarët pastrojnë, Komuna shpenzon: Mbi 65 mijë euro të raportuara si shpenzime për mirëmbajtjen e rrugëve dimërore

Fari Kolloni

Qendra e VV-së në Dragash kërkon shkarkimin e Seljman Osmanit

Fari Kolloni

Kryetari Shabani anulon konkursin për mësimdhënës të kimisë në shkollën e Kosavës

Fari Kolloni

Banorët e Blaçit mbesin mbi 35 orë pa ujë, akuzojnë Komunën dhe operatorin ekonomik për keqmenaxhim të projektit

Fari Kolloni

Qytetari nga Brruti: zv/Kryesuesi i KK në Dragash e udhëheq komunën paralele të Gorës

Fari Kolloni

Nga QKMF e Dragashit paratë nuk depozitohen me kohë në llogari

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net