Opoja.net
Meka Mish

Prerjet ilegale të pyjeve, Dragashi më e mira në mbrojtën e tyre

Shkatërrimi i pyjeve në nivel qendror dhe lokal vazhdon të jetë dukuri shqetësuese në Kosovë. Komuna e Dragashit më e mira në mbrojtën e tyre.

Zyrtarët përgjegjës shprehen të pakënaqur edhe me angazhimin e gjykatave, pasi theksojnë se rreth 10 mijë lëndë janë dërguar në gjykata nga Agjencia e Pyjeve të Kosovës.

Afrimi i sezonit dimëror shton shqetësimet për prerjet ilegale të pyjeve. Mbrojtja e pyjeve, në këtë sezon, është shumë e vështirë, thotë për Radio Kosovën, drejtori për Menaxhim me Pyje, Faruk Bojaxhiu.

Ai tha se prerjet ilegale mbetën një problem mjaft shqetësues në Kosovë.

Bojaxhiu shprehet i pakënaqur me veprimet e gjykatave. Ai thotë se rreth 10 mijë lëndë janë dërguar në gjykata, nga Agjencia e Pyjeve të Kosovës.

Bojaxhiu thotë se përkundër faktit që Kosova ka numër të mjaftueshëm të rojeve të pyllit, terrenet janë të vështira dhe një gjë e tillë e pamundëson shpesh punën e tyre.

Një roje pylli është i obliguar të ruajë deri në 1500 hektarë. Bojaxhiu thotë se komunat në të cilat ka më shumë prerje ilegale të pyjeve janë Podujeva, Ferizaj dhe Deçani, ndërsa ato që mbrojnë pyjet më mirë janë Istogu, Dragashi dhe Juniku.

Mos i humb

Qytetarët pastrojnë, Komuna shpenzon: Mbi 65 mijë euro të raportuara si shpenzime për mirëmbajtjen e rrugëve dimërore

Fari Kolloni

Qendra e VV-së në Dragash kërkon shkarkimin e Seljman Osmanit

Fari Kolloni

Kryetari Shabani anulon konkursin për mësimdhënës të kimisë në shkollën e Kosavës

Fari Kolloni

Banorët e Blaçit mbesin mbi 35 orë pa ujë, akuzojnë Komunën dhe operatorin ekonomik për keqmenaxhim të projektit

Fari Kolloni

Qytetari nga Brruti: zv/Kryesuesi i KK në Dragash e udhëheq komunën paralele të Gorës

Fari Kolloni

Nga QKMF e Dragashit paratë nuk depozitohen me kohë në llogari

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net