Opoja.net
Meka Mish

Proteinat e dëmshme në zorrën qorre shkaktojnë sëmundjen e Parkinsonit

Sipas gjetjeve të studiuesve, njerëzit që kanë trajtuar me operacion zorrën qorre pak më pak shanse të vuajnë nga sëmundjet neurodegjenerative.

Për një kohë të gjatë mjekët kanë argumentuar se zorra qorre absolutisht nuk ka rol në organizmin e njeriut, dhe disa kanë arritur në përfundimin se mund të jetë edhe shkaku i rënies së shpejtë të qelizave të trurit.

Më saktë, shkencëtarët kanë ardhur në përfundimin se shkaku i sëmundjes së Parkinsonit është aktualisht i shtrirë jashtë trurit, raporton BBC.

Sëmundja e Parkinsonit në shumicën e rasteve ndikon në funksionimin e lëvizjeve të njerëzve, pastaj ndikon në shqisat dhe përfundimisht mund të çojë në probleme direkte të traktit të tretjes.

Hulumtuesit kanë bërë analiza të hollësishme të organizmit njerëzor dhe erdhën deri te e dhëna se në zorrën qorre ndodhet proteina toksike alukronukleus, e cila gjendet gjithashtu në trurin e njerëzve që vuajnë nga sëmundja e Parkinsonit.

Gjiganti

Mos i humb

Sa duhet të jetë shtypja e gjakut në bazë të moshës që keni

Opoja.net

Shkathtësia për të kontrolluar emocionet

Opoja.net

Gjashtë zakone të gabuara në ushqim, të cilat agjëruesit i bëjnë gjatë Ramazanit

Opoja.net

Nëse pini duhan më shumë se 5 vjet, kjo recetë jua pastron mushkëritë

Opoja.net

Dritat LED të veturave dhe ato në shtëpi mund t’u shkaktojnë probleme të pakthyeshme syve

Opoja.net

Hamburgerët me djathë janë të mirë për shëndetin tuaj

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net