Opoja.net

Sa ndikon mungesa e gjumit në shëndetin e fëmijës

Një studim i kohëve të fundit i kryer në Kanada, që përfshin 388 nëna dhe foshnjat e tyre, konfirmoi se bebet vërtet nuk flinin gjatë natës.

Në moshën gjashtë mujore, gjithë natën do të flenë vetëm 43 për qind të foshnjave.

Më saktësisht ato do të flinin për tetë orë pa u zgjuar. Pjesa e mbetur prej 57 për qind, më shumë se gjysma, zgjoheshin disa herë. Një nga tre foshnjat nuk do të flejë për gjashtë orë.

Shkencëtarët kanë gjetur se gjumë më kualitativ kanë foshnjat që ushqehen në gji, në krahasim me ato që pinë qumësht artificial. Gjithashtu, vajzat kanë gjumë më të mirë se djemtë.

Por, ne nuk duhet të shqetësohemi për këtë, pasi hulumtimi nuk zbuloi ndonjë ndikim të keq për netët pa gjumë në zhvillimin e fëmijës dhe shëndetin e nënës.

Më e rëndësishmja është se mungesa e gjumit nuk ndikon në shëndetin e fëmijës.

Mos i humb

Doktorët e syve i tregojnë këshillat që duhet t’i ndiqni për të mos pasur nevojë për syze

Opoja.net

Shkollimi ndërlidhet me një zemër më të shëndetshme

Opoja.net

Me qumësht kundër sëmundjeve të eshtrave

Opoja.net

Perime të cilat pastrojnë organizmin

Opoja.net

Çka është leukemia, si shkaktohet dhe llojet e saj

Opoja.net

A duhet të shqetësohemi për këtë shenjë në syrin tonë? Çfarë është ajo dhe si kurohet

Opoja.net

Kur rrezikohet shikimi i fëmijëve

Opoja.net

Përse bebet e duan lojën e fshehjes?

Opoja.net

Çfarë është bronkiti kronik?

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net