Opoja.net
Meka Mish

Shëmbulli që duhet ndjekur të gjithë, organizohet Akika nga vëllezërit Hasani (Foto)

Bresanë, 25 gusht 2018 – Sot në një organizim madhështor është mbajtur Akika e organizuar nga vëllezërit Hasani (Hevziu dhe Argjendi) nga Bresanë për lindjën e fëmijeve të tyre.

Në terminologjinë gjuhësore, Akika do të thotë presësh diçka, ndërsa në terminologjinë islame Akika do të thotë therja e një kurbani në shenjë falënderimi për Allahun e Lartësuar, që i dhuroi dikujt një fëmijë, qoftë mashkull apo femër. Ndryshe Akika quhet edhe Tetimeh (plotësuese), sepse ajo plotëson edukatën e të porsalindurit.

Të ftuar special në këtë Akikë kanë qënë hoxha Fatmir Latifi nga Mitrovica, Nail Sinani, Miran Kasami duke ju bashkangjitur edhe hoxha nga fshati Buzez.

Hoxhallarët e këtij organizimi kanë lexuar Kuran dhe kanë mbajtur ligjërata të ndryshme për rëndesinë e edukimit të fëmijeve.

Ky llojë organizimi është një shëmbull që duhet ndjekur edhe të tjerët, /Opoja.net/

Hevzi Hasani dhe Fatmir Latifi

Mos i humb

Kryetari Shabani anulon konkursin për mësimdhënës të kimisë në shkollën e Kosavës

Fari Kolloni

Banorët e Blaçit mbesin mbi 35 orë pa ujë, akuzojnë Komunën dhe operatorin ekonomik për keqmenaxhim të projektit

Fari Kolloni

Qytetari nga Brruti: zv/Kryesuesi i KK në Dragash e udhëheq komunën paralele të Gorës

Fari Kolloni

Nga QKMF e Dragashit paratë nuk depozitohen me kohë në llogari

Fari Kolloni

Drejtoria e Arsimit në Dragash nuk jep llogari për pagesat jashtë orarit dhe përvojat e punës

Fari Kolloni

Komuna e Dragashit do të blejë disa aparatura për QKMF-në

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net