Opoja.net

Si të kujdesemi për baterinë e automjetit gjatë dimrit

Pse bateritë humbasin funksionin gjatë dimrit?

Nxehtësia ekstreme ose ftohja mund të rrisin shkallën e shpenzimit të baterisë, duke e bërë dimrin një kërcënim të trefishtë për baterinë tuaj. Të nxehtit gjatë verës bënë që uji të avulloj në elektrolit dhe kështu rritet sulfatimi. Prandaj gjatë dimrit shkaku i temperaturave të ulëta procesi i reaksioneve kimike që zhvillohen në baterinë me acid ngadalësohet. Në anën tjetër motori i ftohtë dhe vaji i dendur i motorit kërkojnë më shumë energji, gjë që ndikon në funksionalitetin e automjetit.

Çfarë duhet të bëjmë?

1. Kontrollojeni baterinë në rast të mbeturinave apo korozionit, këto janë elemente që ndikojnë në përçueshmërinë efektive të baterisë- Nëse keni dyshime, konsultohuni me profesionist.

2. Kohë pas kohe testojeni baterinë për të parë se sa është shpenzuar. Duke e testuar baterinë ju ulni gjasat për të ngecur në rrugë për shkak të baterisë.

3. Në rast të dëmtimeve, ndërrojeni baterinë – Drejtohuni servisit apo personit të autorizuar.

Në serviset tona ju mund të bëni testimin e baterisë falas.
-Siguria nuk është lojë!

Mos i humb

Facebook mund të bashkoj News Feed dhe Stories, në një format të vetëm

Opoja.net

Vjen interneti më i shpejtë në botë 5G

Opoja.net

Pas Instagramit, Facebook dhe Messenger poashtu po hiqen nga Windows 10

Opoja.net

Facebook kërkon nga përdoruesit fjalëkalimin e postës elektronike?

Opoja.net

Mbyllet Google+

Opoja.net

Çdo 41 sekonda shitet një Golf

Opoja.net

Si do të ndikojë rrjeti 5G në shëndetin tonë?

Opoja.net

Samsung prezanton seritë e reja të optimizuesve të zërit për televizorët QLED

Opoja.net

WhatsApp së shpejti do të detektojë spam dhe lajme të rreme

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net