Opoja.net
Meka Mish

Zyrtare: Video-lojërat nuk i bëjnë fëmijët tuaj të dhunshëm

Zyrtare: Video-lojërat nuk i bëjnë fëmijët tuaj të dhunshëm

Nga shumica e njerëzve supozohet se pasi që shumica e video-lojërave përmbajnë dhunë, kjo mund të ndikojë që lojtari të jetë më agresivë dhe më i dhunshëm.

Megjithatë, personat të cilët me padurim presin të luajnë lojëra në PS4, të luajnë Counter Strike, etj., do t’jua thojnë të kundërtën.

Përveç tyre, edhe hulumtuesit nga Universiteti Southwest në Kinë e kanë sfiduar teorinë e lartcekur se video-lojërat e dhunshme i bëjnë personat agresivë.

Ata kanë kërkuar nga 18 pjesëmarrësit e studimit të tyre t’i listojnë video-lojërat e tyre të preferuara, të tregojnë sa shpesh e luajnë çdo lojë dhe të vlerësojnë sa të dhunshëm janë.

Pastaj, pas hulumtimeve dhe eksperimenteve të ndryshme duke përdorur edhe fMRI, hulumtuesit kishin deklaruar se ekspozimi afatgjatë ndaj video-lojërave të dhunshme nuk është i lidhur me dhunë. /Telegrafi/

KG 1

Mos i humb

Kur sëmundja e sheqerit dëmton edhe organet e tjera

Opoja.net

Si të shpëtoni nga dhimbja e dhëmbit me këto metoda natyrale

Opoja.net

Konsumimi i tepërt i ujit mund të shkaktojë dëme në tru, komë dhe vdekje

Opoja.net

Pse nuk bën ta përdorni telefonin gjatë natës

Opoja.net

Nëse e urreni punën që e bëni, ju mund të sëmureni nga zemra

Opoja.net

Shtypja e gjakut dhe dhimbjet e kokës zvogëlohen për 30 për qind nëse e shmangni këtë përbërës

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net