Opoja.net
Meka Mish

20 vjet nga çmilitarizimi i UÇK-së

Sot bëhen 20 vjet nga nënshkrimi i marrëveshjes për demilitarizimin e UÇK-së.

Aty janë përfshirë në detaje fazat e dorëzimit të armëve, mbajtjes së uniformave, kalimin e një pjese të pjesëtarëve të UÇK-së në polici dhe administratë publike, etj.

Në këtë marrëveshje ishte paraparë formimi i Ushtrisë së Kosovës në vijat e Gardës Kombëtare të SHBA-ve, duke marrë parasysh Marrëveshjen në Rambuje.

E gjithë kjo fazë ka pas një periudhë prej 90 ditëve pas së cilës është bërë demilitarizimi i plotë i UÇK-së dhe në shtator 1999, është nënshkruar marrëveshja për formimin e TMK-së, jo si forcë ushtarake, siç ishte paraparë në këtë marrëveshje por si forcë emergjente për reagimin në rast të katastrofave natyrore.

Nënshkrues të kësaj marrëveshje figurojnë: Hashim Thaçi në pozitën e kryeministrit të Qeverisë së Përkohshme, Agim Çeku në pozitën e shefit të shtabit të UÇK-së dhe është pranuar nga gjenerallejtënant, Mike Jackson, komandant i KFOR-it./kp/

Mos i humb

Haradinaj: Liberalizimi i vizave, çështje javësh

Opoja.net

Macron ka një plan për zgjidhjen e problemit Kosovë-Serbi

Opoja.net

Vendimi për mos akreditim të universiteteve publike, mblidhet Komisioni për Arsim

Opoja.net

12 mijë kosovarë shkuan për të jetuar në Gjermani gjatë vitit 2018

Opoja.net

Me “10 Rregullat e Arta të Sigurisë Rrugore”, drejt një komunikacioni më të sigurt

Opoja.net

Haradinaj priti në takim Azgan Haklajn, President i Unionit të Artistëve të Kombit Shqiptar

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net