Opoja.net

5 gjëra që duhen bërë në rini

Kuriozitete
5 gjëra që duhen bërë në rini

Rinia është koha kur jeni më energjikë se kurrë. Në rini një pjesë e mirë e veprimeve tuaja janë spontane. Në këtë periudhë të jetës duket sikur koha ecën shumë ngadalë dhe ju mendoni se keni kohë plot për t’i bërë të gjithë gjërat që dëshironi. Ne shpesh themi: “Jam ende i ri, kam ende kohë për të udhëtuar, për të mësuar gjuhë të huaja apo për të provuar eksperienca të reja”. Mirëpo, e keni gabim. Koha kalon kaq shpejt sa ne nuk e mendojmë. Ndaj, mos e humbni kohën duke jetuar me ëndrra, por bëjini ato realitet. Ja disa gjëra që duhet të bëni kur jeni i ri.

6165305-foto-prikol-06032015-053-1471505973-650-49227d6a0e-1471855794

Bëni sa më shumë udhëtime

Njerëzit që shpenzojnë para për të udhëtuar janë shumë më të lumtur sesa ata që i harxhojnë këto para për të blerë rroba.

Ndaj, edhe nëse keni pak para, mund të bëni një udhëtim në një vend afër, por të jeni të sigurt që do ju bëjë më të lumtur sesa të blini veshje të reja.

Kaloni kohë me motrën ose vëllain tuaj të vogël

Vëllezërit ose motrat më të mëdhenj kanë gjithmonë shumë gjëra për të bërë, por duhet ta dini se koha ikën shumë shpejt dhe ata rriten. Më vonë do të pendoheni që nuk keni kaluar mjaftueshëm kohë me ta.

6164955-collage15-1470496703-650-cec3d35f24-1471855794

Mos ëndërroni për sportet e vështira, por bëjini ato

Të gjithë kanë dëshira të ndryshme, por hezitojnë t’i realizojnë. Mos e mendoni dy herë, në rini është koha për të bërë gjithçka.

Ndihmoni të gjithë ata që kanë nevojë për mbështetjen tuaj

Një gjest i vogël në dukje, mund të jetë një gjë e madhe për njerëzit në nevojë. Ndihmoni të varfrit, ose kujdesuni për kafshët.

Gjeni kohën për të studiuar

Provimet vijnë më shpejt sesa ju e mendoni. Mos gjeni justifikime për të vonuar përgatitjen tuaj. Në çdo moment merrni librat dhe filloni e lexoni.

Truk i shkëlqyeshëm si ta shkrini akullin në xhamat e veturës për dhjetë sekonda

Opoja.net

Vetëm 4% e njerëzve në botë arrijnë ta lexojnë ndonjë fjalë në foto, ju çfarë shihni?

Opoja.net

Belgjikë, shitet pëllumbi më i shtrenjtë për 1,6 milion euro

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net