Opoja.net

A është më lirë ta lëmë ngrohjen gjatë ditës apo ta ndezim pas kthimit në shtëpi?

Kosova
A është më lirë ta lëmë ngrohjen gjatë ditës apo ta ndezim pas kthimit në shtëpi?

Vjeshta është zyrtarisht këtu dhe temperaturat po bien.

Ndërsa mësohemi me temperaturat më të ulëta, njerëzit fillojnë të pyesin njëri-tjetrin të njëjtën pyetje: “A keni ndezur ngrohjen ende?”

SUPER OFERTË NGA HOTEL ARXHENA

Ndërrimi i viteve nën bardhësinë e bjeshkëve të Sharrit

SHIKO OFERTAT

 

Disa familje durojnë aq sa munden dhe të tjerët e ndezin atë me temperaturat e para të ulëta. Por kur bëhet fjalë për përdorimin e ngrohjes qendrore, a është e vërtetë që nëse punon lehtë gjatë gjithë ditës, kjo kursen para?

Si me shumicën e gjërave, përgjigjja nuk është e thjeshtë, transmeton metro. co. uk.

Ekspertët sugjerojnë që ngrohja të ndizet gjatë gjithë ditës për të kursyer vetëm një mit. Nga njëra anë, duke e lënë ngrohjen gjatë gjithë ditës, kaldaja do të duhet të punojë për të ruajtur temperaturën në nivelin e caktuar, dhe ju do të konsumoni energji gjatë gjithë ditës në krahasim me vendosjen e ngrohjes që të fillojë në kohën e zgjedhur.

Sidoqoftë, nëse shtëpia është më e ftohtë, do t’ju duhet më shumë energji për ta ngrohur kur të mbërrini dhe të ndizni ngrohjen.

Shumë ekspertë bien dakord se gjëja më e rëndësishme për t’u marrë parasysh kur bëhet fjalë për ngrohjen efikase të shtëpisë është të zbuloni se nga po rrjedhën nxehtësia prej saj.

Nëse shtëpia është e izoluar mirë, do të konsumoni më pak energji nëse e lini ngrohjen gjatë gjithë ditës ose nëse përdorni një kohëmatës. Sa më e ulët të jetë humbja e nxehtësisë, aq më pak energji do të shpenzoni për një temperaturë të rehatshme në shtëpi.

Rrëfimi i ish ushtares së UÇK-së nga Lezi i Prizrenit, Gjylsere Berisha

Opoja.net

Ministria e Financave ekzekuton pagesa masive për rimëkëmbjen ekonomike

Kushtrim Guraj

Shteti furnizohet me material për letërnjoftim e pasaporta

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net