Opoja.net

“Apple” dhe “Samsung”, telefonat më të rrezikshëm

Teknologji

“Iphone 7″ dhe Samusung Galaxy s8” përcjellin dyfishë më shumë rrezatim sesa që është e lejuar.

Telefonat e mençur më të njohur, duke përfshirë ‘Iphon 7” dhe “Samasung Galaxy s8” , lëshojnë më së shumti rrezatim sesa çdo paisje tjetër, madje përtej asaj se çka konsiderohet e sigurt nga rregullatorët amerikanë, zbulon një hetim i Chicago Tribune.

Telefonat përdorin rrezatimin radiofrekuencë (Rf) për të transmetuar sinjale, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

Janë frekuencë më të ulëta sesa ato të njohura si kancerogjene, por pa marr parasysh sesa janë, ekspozimi i përditshëm ndaj tyre mund të jenë të dëmshme për njerëzit.

Hetimet kanë zbuluar se të gjithë telefonat kuptohet që janë të rrezikshëm dhe që transmetojnë këto rrezatime, mirëpo Iphone 7 dhe Galaxy s8 dhe disa modele tjera i tejkalojnë kufijtë.

Rrezatimi tek Iphone 7 ishte shumë më i lartë sesa që raportuan kompania dhe tani komisioni federal i komunikimit në Amerikë është duke e hetuar këtë problem.

Ekspozimi ndaj këtij rrezatimi, madje edhe nëse është me valë të vogla, kanë potencial të depërtojnë në lëkurë dhe të dëmtojnë ADN, të shkaktojë kancer dhe probleme tjera shëndetësore. Nga xhepi Iphone 7 ka lëshuar rrezatim midis dy dhe katër herë më shumë sesa lejojnë udhëzimet nga komisioni federal i komunikimit. /Lajmi.net/

Mos i humb

Sistemi i tri kamerave të iPhone 11 mund të realizojnë fotografi me pamje shumë të gjerë

Kushtrim Guraj

Google sjell numërimin e fjalëve në Google Docs

Opoja.net

Lllogaritë private në Instagram mund të mos jenë aq të sigurta

Opoja.net

Disqet parashikohet të tejkalojnë shitjet e CD-ve, për herë të parë që nga viti 1986

Opoja.net

Apple do ta prezantojë iPhone 11, drejtpërdrejt në YouTube

Opoja.net

Facebook pranon se ka qenë duke dëgjuar zërin tuaj

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net