Opoja.net

Bëni mirë të mos e fikni më kurrë telefonin!

Teknologji
Bëni mirë të mos e fikni më kurrë telefonin!

Zakonisht kur telefonët na bllokohen, kemi një zgjidhje të shpejtë: E fikim dhe e ndezim prapë. Mendojmë se kështu sistemi i tij rifillon funksionimin si zakonisht, por ata që i njohin mirë telefonët këshillojnë të mos i fikni kurrë telefonët në të tilla raste.

‘Nuk duhet ta fikni kurrë telefonin!’, thotë Dan Frakes, ekspert i njohur i teknologjisë, ‘Nuk ka asnjë problem që fikja e telefonit mund ta zgjidhë’.

Përkundrazi. Frakes thotë se nëse e fikni dhe e ndizni vazhdimisht telefonin tuaj, ky proçes e lodh baterinë pasi fikja dhe ndezja kërkojnë shumë energji. E mira është, siç thotë ai, ta lini telefonin tuaj të pushojë pa e përdorur, të ndezur. Sapo ta ndjeni se është ftohur, mund ta përdorni përsëri.

Tre gjëra në rrjete sociale që mund t’iu ndëshkojnë

Opoja.net

Prej tani Messenger ju tregon nëse dikush e bën ‘screenshot’ bisedën

Opoja.net

Nokia 6300, vjen telefoni i dashur dhe i shumëkërkuar nga të gjithë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net