Opoja.net

Disa fakte rreth internetit

Teknologji
Disa fakte rreth internetit

Tani interneti është përhapur aq shumë sa jeta nuk mund të paramendohet pa të, disa e përdorim për argëtim e disa për punë.

Opoja.net sjell në vazhdim disa fakte të cilat nuk i keni ditur për internetin dhe aplikacionet të cilat funksionojnë falë internetit.

–160 miliard emaila dërgohen brenda ditës, 97% prej tyre janë spam (Reklama).

–Emailet spam konsumojnë 33miliard KWh energji elektrike brenda një viti, energji kjo e cila do të mjaftonte për të furnizuar plot 2.4 milion shtëpi.

–9 në 1000 kompjuterë janë të infektuar me spam.

–Dërguesit e emailave spam marrin mesatarisht një përgjigje në 12 milion email të dërguar dhe sërish arrijnë të kenë profit.

–Në botë ka më shumë së një miliard kompjuter në shfrytëzim.

–Ka më shumë se katër miliard telefon celular në përdorim dhe rreth 3 milion të tillë shiten çdo ditë.

–Virusi i parë për telefon mobil është quajtur Cabir.A dhe është shfaqur në vitin 2004.

–Facebook ka 1.71 miliard përdorues aktiv brenda muajit.

–Rreth 20% e videove në YouTube kanë përmbajtje muzikore.

–Njerëzit shikojnë rreth 15 miliard videon brenda ditës.

–Rreth 3 miliard njerëz kanë qasje në internet ku prej tyre 100 milion flasin gjuhën angleze.

Tre gjëra në rrjete sociale që mund t’iu ndëshkojnë

Opoja.net

Prej tani Messenger ju tregon nëse dikush e bën ‘screenshot’ bisedën

Opoja.net

Nokia 6300, vjen telefoni i dashur dhe i shumëkërkuar nga të gjithë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net