Opoja.net

Edhe Bashkimi Evropian tërhiqet nga procesi i zgjedhjes së anëtarëve të rinj në Këshillin Prokurorial

Kosova
Edhe Bashkimi Evropian tërhiqet nga procesi i zgjedhjes së anëtarëve të rinj në Këshillin Prokurorial

Edhe Bashkimi Evropian tërhiqet nga procesi i zgjedhjes së anëtarëve të rinj në Këshillin Prokurorial.

Zëdhënësja për Komunikim në Zyrën e Bashkimit Evropian në Kosovë, Dinka Zhivalj, ka thënë se edhe BE’ja do të tërhiqet nga procesi i mbikëqyrjes së zgjedhjes së anëtarëve të rinj në Këshillin Prokurorial të Kosovës si dhe zgjedhjes së kryeprokurorëve.

Ajo ka deklaruar se edhe ata kanë dilema si Ambasada e SHBA’së për këtë proces.

“I kemi marrë parasysh shqetësimet e shprehura nga SHBA-ja. Edhe BE-ja i ka dilemat e veta dhe ka vendosur që po ashtu të tërhiqet nga procesi, përderisa ai të mos rishikohet në tërësi dhe të kryhet në pajtim me ligjet dhe rregulloret përkatëse”, ka thënë Zhivalj për Klan Kosova.

Ambasada Amerikane në Prishtinë dje me anë të në njoftimi ka bërë të ditur se janë larguar nga ky proces duke ka thënë se ka mungesë të transparencës.

Në dy ditët e ardhshme temperaturat deri në -5 gradë

Opoja.net

Ja kur pritet të bie borë në Kosovë

Opoja.net

Heshtje rreth varrezës së re masive në Serbi

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net