Opoja.net

Edhe Microsoft i thotë lamtumirë Flash-it

Teknologji

Në korrik 2017, Adobe njoftoi se do të ndalojë mbështetjen e Flash deri në fund të vitit 2020.

Pas kësaj, kompanitë që zotërojnë shfletuesin e internetit njoftuan planet e tyre për të ndaluar mbështetjen e Flash, e cila përfshin Microsoft.

Microsoft tani ka njoftuar gjithashtu informacion shtesë se Flash në shfletuesit e ndërmarrjeve do të pushojë së funksionuari në fund të vitit 2020.

Edge Spartan (versioni aktual i shfletuesit Edge) dhe Internet Explorer 11 do të vazhdojnë të punojnë ashtu siç kanë për pjesën tjetër të këtij viti. Flash do të shuhet plotësisht deri në dhjetor të vitit të ardhshëm.

Kur bëhet fjalë për Edge me bazë në Chromium, Microsoft thekson se do të ndjekë të njëjtin afat kohor si Projekti Chromium për të ndaluar mbështetjen për produktin Adobe, përsëri deri në dhjetor të vitit të ardhshëm.

Flash do të çaktivizohet si parazgjedhje dhe do të jetë në gjendje të ndizet për faqet individuale ose për një grup faqesh.

Adobe Flash ka pasur shumë probleme ndër vite, sidomos me ato që kanë të bëjnë me sigurinë.

Ueb moderne ka zëvendësuar Flash me HTML5, kështu që platforma dikur popullore nuk është më e nevojshme, përveç në aplikimet amë.

Mos i humb

Sistemi i tri kamerave të iPhone 11 mund të realizojnë fotografi me pamje shumë të gjerë

Kushtrim Guraj

Google sjell numërimin e fjalëve në Google Docs

Opoja.net

Lllogaritë private në Instagram mund të mos jenë aq të sigurta

Opoja.net

Disqet parashikohet të tejkalojnë shitjet e CD-ve, për herë të parë që nga viti 1986

Opoja.net

Apple do ta prezantojë iPhone 11, drejtpërdrejt në YouTube

Opoja.net

Facebook pranon se ka qenë duke dëgjuar zërin tuaj

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net