Ai ka thënë që nëse Turqia dhe Shtetet e Bashkuar janë në të vërtet aleate, atëherë presidenti amerikan do të ofrojë ndihmë sa i përket imamit në migrim, i cili aktualisht jeton në Pensilvani.

Nder të tjera Erdogan ka deklaruar që tentimi për grusht shtet është bërë nga një grup i vogël brenda ushtrisë jo nga Ushtria në tërësi.