Opoja.net

Facebook konfirmon ndryshimet në platformë, do të shfaq postime më të rëndësishme për ju

Teknologji

Në ditët e para të Facebook, lajmi u rendit nga më i riu, që do të thotë se postimet e fundit nga miqtë dhe faqet shfaqeshin të parat.

Sidoqoftë, gjatë viteve, Facebook ka zgjedhur të përdorë një qasje më algoritmike, ku ata shfaqnin postimet që ata mendojnë se janë më të rëndësishme për ju.

Duket sikur algoritmi i Facebook-ut po ndryshon vazhdimisht, sepse në një post në faqen e internetit të Facebook-ut, kompania ka njoftuar ndryshime të mëtejshme që do t’i bëjnë platformës.

Këto ndryshime pritet të rezultojnë në një ballinë më të personalizuar të lajmeve ku do të filloni të shihni postimet nga ata që janë më pranë jush, dhe kjo do të bëhet përmes sondazheve ku Facebook dëshiron të zbulojë se cilët janë disa nga miqtë tuaj më të afërt.

Sipas Facebook, “Ne shohim ato që dalin nga rezultatet, disa prej të cilave përfshijnë etiketimin në të njëjtat foto, duke reaguar vazhdimisht dhe duke komentuar të njëjtat poste dhe duke shkuar në të njëjtat vende – dhe pastaj përdorin këto modele për të informuar algoritmin tonë. “

Këto ndryshime janë në përputhje me atë që njoftoi më parë platforma e rrjeteve sociale, në të cilën ata dëshironin të bënin ballinën më shumë rreth lidhjes me miqtë dhe familjen tënde, në vend që të shfaqte faqet që ndiqni. /Telegrafi/

Mos i humb

Sistemi i tri kamerave të iPhone 11 mund të realizojnë fotografi me pamje shumë të gjerë

Kushtrim Guraj

Google sjell numërimin e fjalëve në Google Docs

Opoja.net

Lllogaritë private në Instagram mund të mos jenë aq të sigurta

Opoja.net

Disqet parashikohet të tejkalojnë shitjet e CD-ve, për herë të parë që nga viti 1986

Opoja.net

Apple do ta prezantojë iPhone 11, drejtpërdrejt në YouTube

Opoja.net

Facebook pranon se ka qenë duke dëgjuar zërin tuaj

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net