Opoja.net

Gati një aplikacion për koronavirusin, kjo është mënyra si do të funksionojë

Teknologji
Gati një aplikacion për koronavirusin, kjo është mënyra si do të funksionojë

Shërbimi Kombëtar i Shëndetit është duke punuar për nxjerrjen e një aplikacioni posaçërisht për koronavirusin.

Ideja është kjo: të gjithë instalojnë aplikacionin dhe çdokush që teston pozitiv ndaj koronavirusit, klikon një buton në këtë aplikacion. Pastaj, kushdo që është afër me këtë person, merr një alarm.

Aplikacioni, i cili do të jetë i disponueshëm falas dhe është zhvilluar nga një ekip prej 43 punonjësish të teknologjisë dhe akademikëve në kohën e lirë, quhet “Private Kit” dhe mund të shkarkohet për iOS dhe Android. Ende po punohet për përmirësimin e tij. Të dhënat e përdoruesve nuk ruhen, me përjashtim të rasteve kur ata e zgjedhin vetë diçka të tillë për t’ua dhënë studiuesve që po merren me këtë gjë.

Aplikacioni ka nevojë për ndihmën e organizatave masive shëndetësore që të adoptohet gjërësisht nga popullsia. Por përveç kësaj, jo të gjithë njerëzit e sidomos ata në qendrat urbane kanë telefona apo internet. Mbetet për t’u parë nëse ky aplikacion do të funksionojë.

Loading...

Mos i humb

Facebook dhuron maska mbrojtëse kundër koronavirusit

Opoja.net

Zgjerohet App Store – Apple e inkuadron edhe Kosovën

Opoja.net

Coronavirusi: A duhet ta pastrojmë telefonin shpesh?

Opoja.net

Superkompjuteri që identifikon kimikatet në përhapjen e koronavirusit

Opoja.net

Gati një aplikacion për koronavirusin, kjo është mënyra si do të funksionojë

Opoja.net

Bill Gates paralajmëroi për një pandemi për vite me rradhë: “Ne nuk jemi gati”

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net