Opoja.net

Gjatë vitit 2016 janë kryer 3619 lindje në Spitalin e Prizrenit

Kosova Shëndeti

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës dhe në shtatë spitalet tjera të përgjithshme publike janë kryer 23 mijë e 261 lindje gjatë vitit 2016.

“Në Klinikën Obstetrike Gjinekologjike të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) dhe në 7 spitalet e përgjithshme të Kosovës, nën menaxhim të Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës (SHSKU) gjatë vitit 2016, janë kryer 23 261 lindje”, thuhet në njoftimin e QKUK-së.

Vetëm në Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK, janë kryer 10047 lindje, që është në rritje për 406 lindje më shumë, krahasuar me vitin 2015. Nga numri total i lindjeve në QKUK, 3381 kanë qenë me operacion.

“Në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë, janë kryer 2171, në Spitalin e Prizrenit 3619 lindje, në atë të Gjilanit 1852 lindje, në Spitalin e Ferizajt 1644 lindje, në Spitalin e Mitrovicës 1607 lindje, në Spitalin e Gjakovës 2116 lindje, kurse në Spitalin e Vushtrrisë 205 lindje (numër i kufizuar meqë Spitali gjatë vitit 2016, ishte në renovim dhe shërbimet ofroheshin tek Spitali i Mitrovicës)”, thuhet në njoftimin e QKUK-së./Insajderi.com

Mos i humb

Rruga e Kosovës drejt INTERPOL-it, arsyet e dështimit

Opoja.net

Tri ushqimet që më së miri e pastrojnë trupin nga nikotina

Opoja.net

Policia: Kujdes, mjegulla mund të jetë rrezik për shoferët

Opoja.net

Kurti: 50 marrëveshjet e nënshkruara mes Shqipërisë dhe Kosovës nuk do të mbesin në letër

Opoja.net

Ambasadori britanik e uroi Kurtin për suksesin zgjedhor

Opoja.net

Për 9 muaj, në Kosovë mbi 5 mijë shoferë mbeten pa patentë shoferë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net