Opoja.net

Ish-zyrtarët e Universitetit të Prizrenit, shpallën të pafajshëm

Kosova
Ish-zyrtarët e Universitetit të Prizrenit, shpallën të pafajshëm

Ish-zyrtarët e Universitetit të Prizrenit Mazllum Baraliu e Adem Sallauka janë shpallur të pafajshëm, ndërsa Halim Haziraj është dënuar me kusht.

Ish-rektori i Universitetit të Prizrenit Mazllum Baraliu dhe sekretari i përgjithshëm i këtij institucioni Adem Sallauka janë liruar nga akuza për shpërdorim detyre.

Gjykata Themelore në Prizren dënoi me 1 vit burg me kusht, të akuzuarin e tretë të këtij procesi, zyrtarin për Buxhet e Financa të UPZ-së Halim Hazirajn.

“Të akuzuarit Mazllum Baraliu dhe Adem Sallauka lirohen nga akuza për shkak se nuk është provuar se të njëjtit kanë kryer veprën penale për të cilën akuzohen. I akuzuari Halim Haziraj shpallet fajtor për veprën penale të keqpërdorimit të detyrës zyrtare. Të njëjtit i shqiptohet dënimi me kusht në kohëzgjatje prej një viti i cili nuk do të ekzekutohet nëse i akuzuari nuk kryen brenda dy vjetëve ndonjë vepër tjetër penale,” tha kryetari i trupit gjykues Skender Çoçaj.

Hazirajt gjykata ia ndaloi për dy vjet ushtrimin e funksioneve në administratën publike ose në shërbimin publik.

I akuzuari Halim Haziraj pas shpalljes së aktgjykimit paralajmëroi se do të ushtrojë ankesë në Gjykatën e Apelit.

“Dënimin e vlerësoj të padrejtë, unë jam në këtë procedurë zyrtari i vetëm që kam qenë i akuzuar, të dy të bashkakuzuarit kanë qenë eprorë të mi dhe është absurde të pretendosh se është larguar nga puna një ish prorektor, një ish ushtrues i detyrës së rektorit, një ish profesor i asocuar pa dijen dhe pa lejen e tyre dhe me fajin tim. Natyrisht që do të bëj ankesë,” tha Haziraj.

Sipas aktakuzës, Baraliu, Sallauka e Haziraj prej muajit tetor 2011 deri në tetor 2013 duke shfrytëzuar detyrën zyrtare dhe autorizimet e tyre nuk i kanë përmbushur detyrat zyrtare duke i shkaktuar dëm profesorit të Universitetit Enver Sopjani, të cilit ia kishin shkëputur marrëdhënien e punës.

Përkundër se i dëmtuari kishte kontratë pune si profesor të lëshuar nga Universiteti i Prizrenit, prej datës 10.06.2011 deri me 09.06.2014, të akuzuarit pasi ia kishin ndërprerë kontratën nuk e kishin zbatuar vendimin e Ministrisë së Arsimit i cili është definitiv në procedurë administrative.

Lirimin nga gjykata, duke e konsideruar veten mik të saj, Mazllum Baraliu e kërkoi dje kur paraqiti me shkrim fjalën e tij përfundimtare.

Ja kur pritet të bie borë në Kosovë

Opoja.net

Heshtje rreth varrezës së re masive në Serbi

Opoja.net

Në Kosovë nis shitja e pajisjes që detekton radarin e Policisë, kushton vetëm 28 euro

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net