Opoja.net

Ismaili: Çmime të njëjta për barnat e njëjta në secilën barnatore në të gjithë Kosovën

Kosova
Ismaili: Çmime të njëjta për barnat e njëjta në secilën barnatore në të gjithë Kosovën

Ministria e Shëndetësisë ka organizuar sot debat publik për Udhëzimin Administrativ për rregullimin e çmimit të barnave dhe produkteve mjekësore.

Gjatë këtij diskutimi, ministri Ismaili tha se iniciativa për finalizimin e këtij dokumenti është i rëndësishëm për shumë arsye, por, më rëndësishmja, do të jetë ruajtja e buxhetit të shtetit dhe xhepit të qytetarëve.

“Çmime të njëjta për barnat e njëjta në secilën barnatore, në të gjithë Kosovën, që t’u japim fund shpenzimeve shumë të larta të qytetarëve në blerjen e barnave”, ka thënë ministri Ismaili.

Ministri Ismaili tha se Kosova është vendi i vetëm në Evropë, së bashku me Bjellorusinë, që nuk e kanë të rregulluar blerjen e barnave me çmime referente.

“Për ta ruajtur xhepin e qytetarëve, buxhetin e shtetit, dhe për ta hequr Kosovën nga kjo “listë e zezë”, në bashkëpunim të afërt me Organizatën Botërore të Shëndetësisë, ne kemi hartuar Udhëzimin Administrativ për rregullimin dhe unifikimin e çmimeve të barnave”, shtoi ministri Ismaili.

Udhëzimi Administrativ, pas futjes në fuqi, do të rregulloj çmimet e të gjitha barnave: Atyre që janë në Listën Esenciale, atyre që do të jenë të reimbursuara nga Fondi i Sigurimit Shëndetësor, si dhe, atyre që do të përshkruhen nga mjeku. /Telegrafi/

Loading...

Mos i humb

Ambasada e Kosovës në Austri njofton qytetarët për procedurat që duhet ndjekur në rast kthimi në vendlindje

Opoja.net

Qeveria heq reciprocitetin ndaj Serbisë, Hoti: Presim që edhe pala serbe të heq pengesat

Opoja.net

Qeveria Hoti e dominuar nga burrat, shoqëria civile kritikon numrin e ulët të grave në ekzekutiv

Opoja.net

IKSHPK apelon të qytetarët, bizneset dhe gastronomia që në mënyrë strikte t’i respektojnë rekomandimet ndaj COVID-19

Opoja.net

Prishet koalicioni mes LVV-së dhe LDK-së në Prizren

Opoja.net

Edhe 11 raste me coronavirus dhe dy të shëruar në Kosovë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net