Opoja.net

Kërkohet që studentët të lirohen nga pagesa e semestrit

Kosova
Kërkohet që studentët të lirohen nga pagesa e semestrit

Deputetja e VV-së kërkon që studentët të lirohen nga pagesa e semestrit.

Deputetja e VV-së, Fjolla Ujkani në fjalën e saj gjatë seancës së sotme ka kërkuar që të lirohet semestri për të gjithë studentët.

Ajo thotë se studentët ndodhen pa orientimin e duhur nga Ministria e Arsimit dhe Qeveria, se kur dhe si do të fillojnë studimet, por gjendja e rëndë sociale ka prekur edhe kapacitetin për të financuar studimet, shkruan Indeksonline.

Ujkani bën thirrje që të mos shpërfillen studentet, dhe të gjendet një zgjidhje që mundëson lirimin e tyre nga pagesa e semestrit.

“Padyshim që gjendja ka prekur dhe ka goditur shumë qytetarë, por unë do të adresoj vetëm një kategori që është prekur në shumë aspekte.

Janë studentët, të cilët jo vetëm se ndodhën pa orientimin e duhur nga Ministria e Arsimit dhe Qeveria, se kur dhe si do të fillojnë studimet, por gjendja e rëndë sociale ka prekur edhe kapacitetin për të financuar studimet.

Një problem konkret dhe real janë edhe studentët, jemi në prag të fillimit të vitit të ri akademik 2020-2021 me pandeminë në sfond, studentët gjenden në kushte të vështira financiare dhe kjo ua vështirëson pagesën e semestrit.

Kurse, në vend që Qeveria t’ju dalë në ndihmë studentëve, e t’i lirojë nga pagesa e semestrit, po preket fondi pensional.

Pako për rimëkëmbje nuk parasheh kurrëfarë mase për studentët, jemi në gjendje emergjente dhe kjo ndikon të studentët, për të mbuluar studimet e tyre.

Studentët nuk duhet të shpërfillen, duhet të gjendet një zgjidhje që mundëson lirimin e tyre nga pagesa e semestrit”.

Kur do të bëhen me pagesë autostradat e Kosovës?

Opoja.net

Përfundon seanca për raportimin e Hotit rreth dialogut, nuk ka kuorum për votimin e rezolutës

Opoja.net

Sërish dështon votimi i Ligjit që mundëson tërheqjen e 10-përqindëshit të Trustit

Opoja.net

Kosova pritet t’i nderojë me medalje edhe dy bashkëpunëtorët e ngushtë të Trumpit

Opoja.net

Vulin me paralajmërim për Bosnjën rreth njohjes së Kosovës

Opoja.net

Bordi i Përkohshëm i Drejtorëve vizitoi njësitë prodhuese të korporatës

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net