Opoja.net

Këshilla: Mos i lini në veturë këto gjëra gjatë dimrit

Teknologji
Këshilla: Mos i lini në veturë këto gjëra gjatë dimrit

Temperaturat e ulëta gjatë dimrit, shkatërrojnë disa paisje gjatë dimrit dhe preferohet që disa nga to të mos lihen brenda veturës.

Është një numër i caktuar i gjërave që nuk duhet t’i lëni në veturë. Jo vetëm për shkak të hajdutëve, por edhe për shkak të temperaturave të ulëta që shkatërrojnë disa paisje.

Më poshtë keni një listë të gjërave që nuk duhet t’i lini në veturë.

Telefon mobil, tabletë ose laptop

Mos i lini këto pajisje në makinë nëse temperatura bie nën zero gradë Celsius. Bateritë në pajisje të tilla mund të dëmtohen nëse ato janë të ekspozuar ndaj temperaturave nën zero për një periudhë më të gjatë kohore.

Barnat

Ato duhet ruajtur në temperatura prej 14 deri në 30 gradë Celsius, dhe nëse ruhen në temperatura të ulëta dhe të larta, mund të humbasin efektivitetin e tyre.

Objekte druri

Mos i lini instrumente muzikore prej druri, pjesë mobiliesh dhe objekte të ngjashme druri në makinën tuaj, pasi mund të dëmtohen përgjithmonë në temperatura të ulëta dhe në ajër të thatë.

Ushqime të konservuara

Një nga përparësitë e ushqimeve të konservuara është jetëgjatësia e tyre, por kjo nuk do të thotë se i tolerojnë të gjitha temperaturat. Ato duhet të ruhen në temperaturë mbi 10 gradë Celsius.

Loading...

Mos i humb

Si ta shihni kush e përdor Wi-Fi tuaj?

Opoja.net

Gjashtë pajisjet që shpenzojnë më së shumti rrymë në shtëpi

Opoja.net

Shefi i Google-it bën thirrje për rregullore mbi inteligjencën artificiale

Opoja.net

Si të gjeni se kush ju përgjon celularin me katër kode

Opoja.net

Zbuloni si ta kuptoni nëse dikush ju ka bllokuar në WhatsApp

Opoja.net

Ndryshimi i fundit i Instagram-it për mesazhet në DM

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net