Opoja.net

Këshilla për higjienën

Shëndeti

Higjiena është gjëja kryesore për një shëndet sa më të mirë, nëse nuk kemi një higjienë të pastër atëherë trupi jonë do të marrë infeksione te ndryshme.

Gjërat kryesore që duhet mirëmbajtur për një higjienë sa më të pastër janë: duart, dhembët, flokët dhe fytyra.

Duart janë më kryesoret, pasi që përmes tyre ne e marrim ushqimin dhe çdo papastri që ndodhet në to vazhdon në stomak, pas çdo pune duart duhet të pastrohen me detergjent.

Po ashtu edhe dhëmbët kanë të njëjtën rendësi, së paku dy herë duhet të pastrohen.

Në anën tjetër edhe flokët dhe fytyra kërkon kujdes të veçantë, pasi që bëjnë pjesë në higjienën personale dhe shëndeti ynë është i lidhur edhe me këto pjesë.

Loading...

Mos i humb

E konfirmojnë ekspertët: Kornoavirusi bartet edhe përmes ajrit

Kushtrim Guraj

Pulat mund të shkaktojnë një pandemi të re, 100 herë më të keqe se Koronavirusi

Kushtrim Guraj

Ja pse është shumë e rëndësishme të vendosim maska kur dalim në publik

Kushtrim Guraj

Çka është Remdesiviri dhe pse po e kërkojnë të gjithë?

Kushtrim Guraj

A duhet t’i ushqejnë fëmijët me gji nënat e infektuara me Covid-19, flasin nga OBSH

Kushtrim Guraj

Zbulim i ri: Versioni i ri i Covid-19 përhapet shpejt, por nuk është i rëndë

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net