Këshillat Komunal për Siguri në Bashkësi

Kosova
Këshillat Komunal për Siguri në Bashkësi

Këshillat Komunale për Siguri në Bashkësi (KKSB) janë forume të sigurisë të cilat janë të themeluara në çdo komunë të Republikës së Kosovës. Këto këshilla udhëhiqen nga kryetari i komunës dhe sikurse tek KLSP-të edhe këtu diversiteti është mjaft i theksuar.

Ky është forum i nivelit më të lartë në krahasim më KLSP-në dhe anëtarë i këtij forumi është komandanti i stacionit policor i cili merr pjesë në takime të rregullta dhe raporton rreth situatës së sigurisë në Dragash si dhe informatat rreth problemeve dhe çështjeve të sigurisë të cilat i mbledh nga takimi i adreson tutje.

PK se bashku me zyrtaret e MPB dhe me përkrahjen e OSBE ka organizuar takime me Kryetaret e Komunave respektivisht me Kryesuesit e KKSB dhe anëtaret tjerë për të diskutuar rreth ngritjes se bashkëpunimit dhe koordinimit të aktiviteteve ne mes PK, KKSB dhe KLSP për sigurinë e përgjithshme.

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi në Dragash ka mbajtur mbledhjen e rradhës të këtij viti. Të pranishëm në këtë takimi ishin kryetari i komunës, Shaban Shabani, drejtori i Drejtorisë për Arsim, Vloran Cenaj, komandanti i stacionit të policisë, Shaqir Uka, përfaqësues të Forcës së Sigurisë së Kosovës, dhe të komuniteteve që jetojnë në Komunën e Dragashit.

Gjatë këtij takimi në veçanti është biseduar rreth gjendjes së sigurisë në këtë komune e cila është vlerësuar si e qetë dhe stabile. Gjithashtu është diskutuar edhe për Planin e Punës së Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi për vitin 2018.

Komandanti i stacionit të policisë Shaqir Uka, gjatë takimit të KKSB-së ndër tjerash me theks të veçantë ka folur për gjendjen e sigurisë në këtë komunë. Ai tha se gjendja e sigurisë në Komunën e Dragashit, ka qenë stabile dhe ka falënderuar qytetarët për bashkëpunimin e mirë me policinë e Kosovës.

Kurse kryetari i komunës, Shaban Shabani, tha se ky bashkëpunim është në interes të veçantë të qytetarëve të kësaj komune pa dallime.

Në mbledhjen e KKSB-së u diskutua edhe rreth shqetësimit të qytetarëve për trajtimin e qenve endacakë, me ç’rast u kërkua që sa më shpejtë të bëhet një zgjidhje dhe të sigurohet një qendër ku do të behet trajtimi i tyre.

Në këtë mbledhje u diskutua edhe lidhur me pastërtinë e hapësirave në disa vendbanime, të ngritët vetëdijesimi i qytetarëve për një ambienti më të pastër, që të kemi një jetë më të shëndetshme.

Prokuroria nis hetimet për tre drejtorë të Komunës së Prizrenit

Opoja.net

Sot mbahet ankandi i letrave me vlerë

Kushtrim Guraj

Eliot Engel më 28 tetor do jetë pjesë e një tryeze të rrumbullakët për Kosovën

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net