Këtë vit 250 raste të reja me kancer të gjirit, pandemia ndikoi edhe në aspektin psikologjik

Kosova Shëndeti
Këtë vit 250 raste të reja me kancer të gjirit, pandemia ndikoi edhe në aspektin psikologjik

Pandemia COVID-19 ka ndikuar në thuajse të gjitha aspektet e jetës, përfshirë këtu edhe aspektin psikologjik të personave të cilët kanë pasur edhe sëmundje tjera shoqëruese, siç janë personat që vuajnë nga kanceri i gjirit.

Asnjë pacient i prekur me kancer të gjirit që ka qenë i infektuar me virusin COVID-19 nuk ka përfunduar me fatalitet në Kosovë.

Kështu ka bërë të ditur për Telegrafin, drejtori i Klinikës së Onkologjisë, Ilir Kurtishi, i cili tha se deri në shtator 2020, janë lajmëruar rreth 250 raste të reja me kancer të gjirit të stadeve të ndryshëm.

“Klinika e Onkologjisë është i vetmi institucion publik ku bëhet mjekimi onkologjik me ilaçe dhe rreze. Klinika e Onkologjisë ka shumë vite që mjekon të gjitha format e kancerit të gjirit me protokole të standardizuar të mjekimit onkologjik, dhe ka kapacitet të plotë për trajtimin e këtyre të sëmurëve”, tha Kurtishi.

Kurtishi tha se me aq sa kanë informata, asnjë pacientë i prekur nga kanceri dhe i infektuar me COVID-19 nuk ka përfunduar me fatalitet.

Pandemia dëmtoi rëndë edhe Byronë Kosovare të Sigurimit

Kushtrim Guraj

Rritja e rasteve me COVID 19, mësimi në Kosovë po vazhdon në dy variante

Opoja.net

Parashikimi i motit për sot

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net