Opoja.net

Këto gjashtë gabime mund të shkatërrojnë makinën tuaj

Ne kemi veçuar gjashtë gabimet më të zakonshme që pronarët bëjnë dhe mund të shkatërrojnë makinën e tyre.

Të jesh pronar makine nuk është e lehtë. Është e nevojshme të kujdesesh mirë për të, në mënyrë që gjumi të mos kthehet në një makth.

Shumë shoferë me vetëdije ose pavetëdije bëjnë gabime në lidhje me makinën, nuk e ngasin atë në mënyrën e duhur dhe nuk e mirëmbajnë atë dhe pastaj çdo lëshim kthehet si bumerang.

Dhe më vonë është portofoli që vuan zakonisht, sepse çdo dështim në fund të fundit paguhet, transmeton Telegrafi.

1. Injorimi i ndezjes së shenjës së motorit 

Treguesi ‘kontrolloni motorin’ nuk është një gabim nëse ai është ndezur vetëm sot, dhe nga nesër nuk do të ndodhë më kurrë.

Sa herë që aktivizohet, ka nevojë për vëmendje të veçantë, sepse injorimi i tij mund të rezultojë në një riparim të shtrenjtë.

2. Ndryshimet e parregullta të vajit dhe filtrit

Vaji i motorit është si gjaku për trupin e njeriut. Është thelbësore për funksionimin e duhur dhe nuk është aspak e këshillueshme të tejkaloni intervalin e zëvendësimit të përshkruar nga fabrika.

Shumë njerëz mendojnë se e vetmja gjë që ka rëndësi është se ka mjaft vajra, pa marrë parasysh që vetitë e vajit bien me kalimin e kohës.

Zëvendësimi i filtrit është po aq i rëndësishëm sepse parandalon papastërtitë deri te depërtimi te pjesët vitale të makinës.

3. Neglizhoni gjendjen e gomave

Mungesa e parave është arsyeja pse shumë nuk kujdesen për vjetërsinë dhe gjendjen e gomave.

Është gjithmonë e rëndësishme të kihet parasysh se e gjithë makina është në kontakt me tokën me anë të gomave të saj. Siguria e vozitjes kryesisht varet nga gjendja e gomave, dhe gjendja e gomave lidhet drejtpërdrejt me moshën dhe presionin e duhur.

4. Kaloni intervalin e kontrollit të makinës 

Prodhuesi ka përshkruar në mënyrë të saktë se kur duhet kontrolluar makina juaj, kështu që asnjë improvizim nuk është i mirë.

Inxhinierët të cilët ishin të angazhuar në zhvillimin e secilit model të makinës janë të njohur mirë me qëndrueshmërinë e projektuar të secilës makinë, kështu që nëse doni të shmangni surpriza të pakëndshme, qëndroni në atë që ata kanë përshkruar.

5. Higjiena e dobët e makinës

Kemi mësuar se pastërtia është gjysma e shëndetit. E njëjta gjë vlen edhe për makinën.

Ruajtja e pastërtisë është shumë e rëndësishme për veturën tuaj. Është jashtëzakonisht e rëndësishme të hiqen të gjitha grimcat në kohë që mund të shkaktojnë dëme më vonë.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për dimër, kur shumë rrugë janë plot me kripë, e cila përdoret për të shkrirë akullin në rrugë, dhe që në temperatura më të larta gërryen llakun dhe kështu lejon që korrozioni të përparojë.

6. Jeni një shofer i pakujdesshëm

Pavarësisht nga kushtet në rrugë, makina duhet të trajtohet gjithmonë me kujdes dhe respekt.

Të gjitha lëvizjet e papritura, nisja me vrull e makinës, frenimi i shpejtë ose i panevojshëm, ngasja nëpër gropa në rrugë, e dëmtojnë shumë makinën tuaj.

Me një qasje të tillë, një shofer i pakujdesshëm shumëfishon konsumin e të gjithë përbërësve jetësorë shumë herë, dhe në mënyrë të panevojshme, dhe dëmton përgjithmonë makinën.

Dallimet mund të jenë aq të mëdha sa që një makinë me 100,000 km është në një gjendje dukshëm më të keqe se i njëjti model, në duar të mira dhe të ndërgjegjshme me 300,000 km. /Telegrafi/

Çka po ndodh, Messenger, Instagram e WhatsApp bien nga sistemi

Opoja.net

Çfarë u ndodhi aplikacioneve më të përdorura në të gjithë botën, WhatsApp & Instagram s’funksionuan

Opoja.net

Facebooku dhe Instagrami bien nga sistemi

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Send this to a friend