Opoja.net

Komisioni për Arsim kërkon kompensimin e orëve të mësimit

Kosova

Në Komisionin për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion dhe Ndërmarrësi është bërë formimi i grupeve punuese për monitorim të ligjeve, atë për trashëgimi kulturore, për arsim parauniversitar, si dhe për mbikëqyrjen e Inspektoratit të Arsimit.

Komisioni ka diskutuar dhe analizuar gjendjen në arsim në gjysmëvjetorin e dytë. Ismajl Kurteshi, kryetar i komisionit tha se për kaosin e krijuar në janar me grevën.

“Sindikata duhet ta rishqyrtoj vendimin e saj dhe të mundësohet kompensimini orëve të mësimit të humbura në janar”, tha Kurteshi.

Komisioni sipas tij, të jetë një lloj ndërmjetësuesi ndërmjet SBASHK dhe MASHT për zgjidhjen e këtij problemi lidhur me kompensimin e arsimit.

Teuta Haxhiu, anëtare e komisionit, theksoi se komisioni ka zëvendësimi i orëve të humbura të mësimit me vendim të MAShT është i drejt.

“Është mirë që sindikata e arsimit të jetë unike, që mos të ketë laramani për kompensimin e mësimit të humbur”, tha Haxhiu.

Driton Caushi, anëtar në Komisioni, tha se ky kundërshtim i vendimit të MASHT është i pa përgjegjshëm nga SBASHK.

Lulejeta Veseli, anëtare e komisionit deklaroi se kompensimi i mësimit në disa komuna dhe në disa jo, kjo tregon një politizim të arsimit në Kosovë.
Komisioni vendosi që të premten e ardhshme në orën 11: 00 që të raportojnë në këtë komision, SBAShK- dhe ministri i Arsimit lidhur kontestimin e zëvendësimet të orëve të mësimit./kp/

Mos i humb

Më 21 shtator, Bota sillet rreth Kosovës

Opoja.net

Republika e Turqisë e gatshme t’i ofrojë mbështetje Kosovës në fushën e sigurisë

Opoja.net

KQZ: Do të shtypen 1,801,800 fletëvotime

Opoja.net

BE mbështet zgjedhjet transparente dhe gjithëpërfshirëse në Kosovë

Opoja.net

Mot vjeshtor, këto janë temperaturat për sot dhe nesër

Opoja.net

Haradinaj: E rëndësishme kush fiton më 6 tetor, sepse ai e udhëheq dialogun me Serbinë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net