Opoja.net

Kontrolli i përbashkët kufitar, mbi 1 milion persona kaluan pikën kufitare Vërmicë-Morinë

Kosova

Ministri i Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa ka vizituar pikën e përbashkët të kalimit kufitar me Shqipërinë, në Vërmicë-Morinë, për të parë nga afër zbatimin e marrëveshjes për kontrollin e përbashkët kufitar.

Sipas njoftimit, Ministria e Punëve të Brendshme dhe Policia e Kosovës kanë bërë angazhime shtesë me qëllim të menaxhimit më të mirë të kalimit në Pikat Kufitare në mes të Kosovës dhe Shqipërisë, në këtë fillim të sezonit veror.

Me këtë rast, siç thuhet më tej, Mustafa shprehi përkushtimin për zbatimin e kësaj marrëveshje me qëllim lehtësimin e kalimit kufitar, mirëpo tregoi edhe për disa vështirësi që po has zbatimi i plotë i marrëveshjes.

“Kalimi i qytetarëve nga Kosova në Shqipëri dhe anasjelltas po realizohet me procedura të lehtësuara nga Policia Kufitare duke evituar kështu pritjet e gjata. Vështirësi kemi në pjesën e kufirit të Shqipërisë për shkak të infrastrukturës së pamjaftueshme për kalimin e automjeteve e sidomos kamionëve dhe maunave nga Shqipëria në Kosovë”, tha ministri Mustafa.

Nga fillimi i zbatimit të Marrëveshjes e deri në muajin e kaluar, në pikën e përbashkët të kalimit kufitar Vërmicë-Morinë, kanë kaluar mbi 1 milion persona, prej të cilëve 685 mijë kanë hyrë në Kosovë, kurse 647 mijë në Shqipëri, ose gjithsej 544 mijë automjete të kategorive të ndryshme.

Kosova dhe Shqipëria prej muajit janar të këtij viti kanë funksionalizuar me financim të Bashkimit Evropian, pikën e përbashkët të kalimit kufitar Vërmicë-Morinë. /Telegrafi/

Mos i humb

Kosova dhe Maqedonia e Veriut nënshkruajnë protokoll për themelimin e Task-Forcës kundër kërcënimeve të sigurisë

Opoja.net

Kurti për The Guardian: BE-ja është krijuar si kundërpërgjigje ndaj fashizmit, po ikë e frikësuar përballë populistëve dhe fashizmit

Opoja.net

Mësimet e Kosovës nga lodhja e BE-së me Ballkanin Perëndimor

Opoja.net

Mbi dy mijë zyrtarë policorë u larguan nga Policia e Kosovës, që nga themelimi i saj

Opoja.net

Në Kosovë ndodhin rreth 80 martesa të miturve në vit

Opoja.net

Forca e Sigurisë e Kosovës zë vendin e dytë në garën ndërkombëtare “Cambrian Patrol 19”

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net