Opoja.net

Kosova e zhytur në bërllog

Kosova
Kosova e zhytur në bërllog

Sasia e mbeturinave të grumbulluara në deponitë e Kosovës është 329 369 tonë.

Kështu ka dalë sipas Anketës së Mbeturinave të Trajtuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovës për vitin 2015, shkruan Gazeta Fjala.

SUPER OFERTË NGA HOTEL ARXHENA

Ndërrimi i viteve nën bardhësinë e bjeshkëve të Sharrit

SHIKO OFERTAT

 

Rezultatet e anketës tregojnë se mbeturinat e gjeneruara nga kompanitë, që e bëjnë riciklimin e mbeturinave janë: Inputi gjithsej 19 107 tonë, ose 34 për qind; outputi gjithsej 19 090 tonë, ose 34 për qind; eksporti gjithsej 16 791 tonë, ose 29 për qind ndërsa mbeturinat e trajtuara në vend, gjithsej 1 799 tonë, ose 3 për qind.

“Si mbeturina, që grumbullohen nga kompanitë, që merren me riciklim të mbeturinave, dhe pastaj që eksportohen, përqindjen më të lartë e kanë metali dhe plastika, ku metali është 85.6% dhe plastika 13.6%. Sasia e mbeturinave të grumbulluara në deponitë e Kosovës sipas AMT 2015 është 329 369 tonë”, thuhet në anketë. /Gazeta Fjala/

Asamblistë dhe biznesi i babait të kryetarit të Prizrenit përfitojnë nga komuna, kjo mund të përbëjë shkelje

Opoja.net

Prizreni dhe 5 komuna tjera pajisen me aparatin RT-PCR

Opoja.net

Trusti tregon mënyrën dhe kushtet e aplikimit për 10 për qindëshin

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net