Opoja.net

Kosovë-Shqipëri, fluks i rritur në vendkalimet kufitare

Kosova
Kosovë-Shqipëri, fluks i rritur në vendkalimet kufitare

Në hyrje nga Shqipëria në Kosovë, në vendkalimin kryesor nëpër autostradën e kombit, në Vërmicë-Morinë, sot në mbrëmje kalohet në katër korsi në kolonë 200 metërshe dhe pa vonesa, për vetëm 2 deri 5 minuta.

Në dalje nga Kosova në Shqipëri kolona është dhjetëfish më pak – 20 metra e kalohet për me së shumti 3 minuta.

SUPER OFERTË NGA HOTEL ARXHENA

Ndërrimi i viteve nën bardhësinë e bjeshkëve të Sharrit

SHIKO OFERTAT

 

Në fillim të sezonit turistik, fluksi në rritje në këto orë te mbrëmjes në hyrje në Kosovë është kryesisht i kosovarëve që kanë kaluar fundjavën në bregdetin shqiptar.

Në dy vendkalimet e tjera Kosovë-Shqipëri, Qafë të Prushit dhe Qafë të Morinës, në hyrje-dalje kalohet për 1 deri 3 minuta. Fluksi pritet të shënojë rritje gjatë gjithë verës 2016 edhe krahasuar me vitet e kaluara që ishin gjithnjë me ngritje.

Mes Shqipërisë e Kosovës, më shumë se 2.7 milionë (2732089) hyrje-dalje të personave kishte vetëm gjatë tre muajve të verës 2015 – në qershor, korrik e gusht.

GAP: E drejta për të aplikuar për tërheqjen e 10%-shit ka afat 4 muaj

Opoja.net

Pandemia në Kosovë me shifra alarmante, mbingarkohen spitalet

Opoja.net

Vazhdojnë gërmimet në varrezën masive të Kizhevakut

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net