Opoja.net

Krejt Kosova online

Teknologji
Krejt Kosova online

Mbi 80 për qind e familjeve në Kosovë kanë qasje në internet.

Kështu thuhet në raportin e fundit të ARKEP, sipas të cilit numri i linjave të internetit me qasje fikse brez gjerë deri në TM4 2016 i raportuar nga operatorët shënon shifrën 239,392 linjash të internetit.

“Nga kjo vërehet një rritje prej 2,194 linjash apo rreth 0.92% në krahasim me TM3 2016, respektivisht një rritje më të theksuar prej 23,604 linjash apo 10.93 % në krahasim me periudhën TM4 2015. Ndërsa, penetrimi për linja të internetit (linja individuale dhe bizneseve) me qasje brezgjerë në internet për ekonomi familjare është 80.6%, përkatësisht penetrimi i internetit sipas banorëve (për 100 banorë) rezulton të jetë 13.2%”, thuhet në raportin e fundit të ARKEP “Pasqyra e tregut të komunikimeve elektronike”.

Ndërkaq, numri i përdoruesve të shërbimeve të internetit mobil (Mobile Broadband) apo qasja në internet përmes rrjetit mobil 3G dhe 4G vazhdimisht është rritur, megjithatë në periudhën TM4 2016 ka shënuar për herë të parë rënie prej 11 për qind krahasuar me TM3 2016. /Gazeta Fjala/

Loading...

Mos i humb

Facebook dhuron maska mbrojtëse kundër koronavirusit

Opoja.net

Zgjerohet App Store – Apple e inkuadron edhe Kosovën

Opoja.net

Coronavirusi: A duhet ta pastrojmë telefonin shpesh?

Opoja.net

Superkompjuteri që identifikon kimikatet në përhapjen e koronavirusit

Opoja.net

Gati një aplikacion për koronavirusin, kjo është mënyra si do të funksionojë

Opoja.net

Bill Gates paralajmëroi për një pandemi për vite me rradhë: “Ne nuk jemi gati”

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net