Ku do të shkojnë paratë e kursyera nga zvogëlimi i rrogave të Qeverisë?

Kosova
Ku do të shkojnë paratë e kursyera nga zvogëlimi i rrogave të Qeverisë?

Duke folur për Ligjin për Pagat, nënkryetarja e Kuvendit, Arbërie Nagavci tha se ai ligj do të shqyrtohet me shumë kujdes.

“Ne duhet të presim se cili do të jetë vendimi i Gjykatës Kushtetuese. Në cilindo rast, do të ketë palë të kënaqura dhe të pakënaqura. Ai Ligj kaloi në Kuvend në mënyrën që s’do duhej kaluar”, tha ajo.

Nagavci tha se vendimi për zvogëlimin e pagave të kabinetit qeveritar hyn në fuqi menjëherë, ashtu siç ka hyrë vendimi i qeverisë Haradinaj për rritjen e pagave, pra me vetëm një vendim qeveritar.

Sipas saj, Buxheti i vendit do të kursejë deri në 20 milionë euro me zvogëlimin e pagave dhe kursimet që do t’i bëjnë nga shpenzimet e luksit. Nagavci thotë se këto mjete do të shkojnë në sektorë të rëndësishëm për përmirësimin e jetës së qytetarëve.

“Do të kursejmë rreth 15 milionë euro të Buxhetit, qoftë nga zvogëlimi i kabinetit, nga më shumë se përgjysmimi i të emëruarave politikë dhe nga zvogëlimi i pagave. Nëse këtu e shtojmë edhe kursimin që do të bëhet në vazhdimësi nga shpenzimet e luksit, besoj se do të jenë mbi 20 milionë euro që do të kursehen nga Buxheti, dhe këto mjete do të shkojnë për sektorët që janë të rëndësishëm për përmirësimin e jetës së qytetarëve”, potencoi Nagavci.

[the_ad_group id="421"]

Donika tregon statusin e saj brenda Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës

Opoja.net

Pasi iu hakua Facebooku, Zafir Berisha ka diҫka për të thënë

Opoja.net

Tre ditë pas aksionit policor në Karaçevë, ja ҫka ka mbetur atje

Opoja.net

Kryetari Veseli takohet me drejtuesit e Odës Ekonomike, ja çka biseduan

Opoja.net

Infektologu Sadiku parashikon rritje të rasteve me koronavirus në Kosovë

Opoja.net

Ministrja serbe zbulon 4 rrugët që do t’i financojë Amerika e që lidhin Serbinë dhe Kosovën

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net