Opoja.net

Kujdes ambientin !

Natyra Opoja
Kujdes ambientin !

Gjendja ekologjike në Komunën e Dragashit është diçka më e mirë në krahasim me disa mjedise të tjera të Kosovës, por megjithatë mjaft e ndotur nga deponitë e shpeshta të mbeturinave, të cilat hidhen edhe aty ku s’e kanë vendin, madje edhe nëpër lumenj, nga logjika se “uji bart gjithçka” dhe, substanca kimike, qese najloni, ujërat e zeza, materiale të ndryshme nga prishjet e objekteve të ndryshme, bërllok e lloj-lloj mbeturinash e hedhurinash, etj.

Edhe pse është bërë një punë e mirë në bartjen e bërllokut nga “Eko Regjioni” në Dragash për në deponinë e përbashkët, individët e shumtë të pa ndërgjegjshëm e të pa përgjegjshëm për krimin natyror që për çdo ditë e bëjnë, ata në vend se ti qesin ditën e caktuar para derës tyre, ata i hedhin në lumin e tyre.

Në fshatin tim Bellobrad për çdo natë persona të ditur për fshatin, mbushin karrocat e dorës me lloj-lloj bërlloku dhe i hedhin në bregun e lumit tonë.
Për çdo natë i mallkoj këta njerëz të këqij, që ndotin e ndotin pa mëshirë ambientin ku jetojmë ne, dhe fëmijët e tyre.

Po ashtu e kemi demonstruar historikisht se kemi qenë dhe vazhdojmë të jemi simbol i jo civilizimit, ngase kur shkojmë në shtetet tjera i nënshtrohemi ligjeve dhe edukatës evropiane, por si kthehemi në Kosovës, bëhemi ata që jemi, nuk përfillët asnjë normë morale e civilizuese.

I Hedhim bërllokun aty ku nuk e ka vendin me pasoja të përhapjes së sëmundjeve ngjitëse. Ja shembulli më i mirë i kësaj pa edukate, pas ahengut familjare, mbeturinat e sallatave dhe gjellëve i hedhin në jaz, me pakëz ujë.
Njeriu normal këtë nuk e bënë!

Shkruar nga Muharrem Qafleshi

Loading...

Mos i humb

Kur do të ndërpritet mësimi paralel në shkollat e Gorës së Sharrit?

Opoja.net

Dhjetëra familje në Dragash janë mbështetur me pako ushqimore nga “Shoqëria e Bashkuar”

Opoja.net

Kampioni i tenderëve: Ish-kandidati i PDK-së fiton 21 tenderë në Dragash

Opoja.net

Aktivitetet për nder të 12 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, 17 Shkurtit

Opoja.net

Rruga Pllajnik – Xërxe nuk është hapur asnjë hërë këtë dimër nga komuna, për hapjën e saj u kujdesën vetë banorët nga fshati Pllajnik

Opoja.net

Përfundoi faza e dytë e turneut me nxënës dhe arsimtarë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net